Alzaymir Hastalarina Piyano Egitimiyle Hafiza Jimnastigi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne (GBB) bagli Moral Evi’nde tedavi gören alzaymir hastalari, piyano egitimi alarak hafiza jimnastigi yapiyor, unutkanlik problemini müzik terapisiyle yavaslatiyor.

Alzaymir Hastalarina Piyano Egitimiyle Hafiza Jimnastigi
GBB Saglik Hizmetleri ve Engelliler Daire Baskanligi bünyesinde faaliyet gösteren Moral Evi, verdigi piyano egitimiyle danisanlarina keyifli bir terapi hizmeti sunuyor ve halk arasinda yaslilik hastaligi olarak bilinen alzaymirin ilerlemesinin önüne geçiliyor.

Moral Evi’nde düzenlenen müzikli terapilerin yani sira is-ugras atölyesi, akil ve zekâ oyunlari, fizik tedavi ve rehabilitasyon, spor, psikolojik destek, moral motivasyon çalismalari gibi aktivitelerle de danisanlarin günlük sosyallesme ve tedavi ihtiyaci saglaniyor.

“Enstrüman egitimi, alzaymira karsi en iyi terapilerden biri”

Danisanlar için hazirlanan piyano egitimi hakkinda konusan Saglik Hizmetleri ve Engelliler Daire Baskani Dr. Serdar Tolay, eskiden bilinen, dinlenen sarkilarin hastalarda eski hatiralari animsamayi sagladigina dair çalismalarin mevcut oldugunu belirterek, “Bizim danisanlarimiz genel itibariyle birinci ve ikinci evre alzaymir hastalarindan olusuyor. Müzik, danisanlarimizi bulusturdugumuz terapi yöntemlerinden sadece biri. Ancak en önemlilerinden de birisi. Müzikli terapiyle ileri evre alzaymir hastalarina bile tekrar bazi seyleri kazandirmak ve ögretmek mümkün. Dolayisiyla enstrüman çalmayi bilen bir alzaymir hastasinin yapacagi hafiza jimnastigi çok daha faydali olacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA