TOGG daha çıkmadan piyasayı salladı

Türkiye'nin tamamen elektrikli yerli ve milli otomobili TOGG, daha çıkmadan piyasayı etkilemeye başladı. Herkes, TOGG ne zaman satışa sunulacak? TOGG'un fiyatı kaç para olacak? gibi sorulara cevap ararken TOGG, ciddi anlamda pazardaki etkisini hissettirmeye başladı. TOGG'un uygun bir fiyat etiketiyle gelecek olması sektördeki dev isimleri de tedirgin etti. Ayrıntılar haberimizde...

TOGG daha çıkmadan piyasayı salladı

Tüm Türkiye yerli ve milli otomobil TOGG'un satışa sunulacağı günü bekliyor. Herkesin dilinde aynı sorular... TOGG ne zaman satışa sunulacak? TOGG'un fiyatı kaç para olacak? TOGG modelleri ve fiyatları...

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG, ciddi anlamda pazardaki etkisini hissettirmeye başladı.

Hali hazırda üretim aşamasında olan TOGG için net bir çıkış tarihi verilmiş değil. Yerli otomobilin bu yılın son çeyreği ile 2023'ün ilk çeyreği arasında satışa çıkması bekleniyor.

TOGG hakkında bilinmeyen bir diğer detay ise otomobilin fiyatı. Şu anda TOGG'un kaç TL'den satılacağına dair pek bir bilgi yok.

TOGG'un fiyatı ile ilgili açıklama yapan TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, yerli otomobil TOGG'un içten yanmalı bir SUV ile rekabetçi bir fiyat aralığında olacağını söylemişti.

Ancak TOGG'a dair beklentiler oldukça yüksek. Dolayısıyla fiyatının çok yüksek olmaması bekleniyor.

TOGG'un uygun bir fiyat etiketiyle gelecek olması sektördeki dev isimleri de tedirgin etmiş durumda.

Yeni ürettikleri elektrikli otomobilleri Türkiye pazarına getirmek isteyen yabancı üreticiler, TOGG'un çıkışına göre bir fiyat ayarlaması yapmak istiyorlar.

Çünkü TOGG'un yanında daha yüksek etikete sahip olan elektrikli modellerin çok bir şansı olmayacaktır. Nitekim üreticiler de bu durumun farkında.

Şimdi merak edilen asıl unsur ise TOGG'un kaç TL'den satışa sunulacağı.

Bunu sadece biz değil, tüm dünya özellikle de sektörün dev isimleri merak ediyor.