Tarsus Belediyesinin Çiftçilere Ücretsiz Dagittigi Fideler Meyve Vermeye Basladi

MERSIN – Tarsus Belediyesinin, çiftçilere ücretsiz dagittigi kislik sebze fideleri meyvelerini vermeye basladi. Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, tarimsal üretimde çiftçilere desteklerinin devam edecegini söyledi.

Tarsus Belediyesinin Çiftçilere Ücretsiz Dagittigi Fideler Meyve Vermeye Basladi
Tarsus Belediyesi, yerli ve milli tohumlar üzerine baslattigi proje kapsaminda, çiftçilere ücretsiz olarak dagitilan ve meyvelerini vermeye baslayan kislik sebze fidelerinin takibini gerçeklestirerek verimli üretim ve hasat için teknik destek sagliyor. Bu kapsamda, tohum takasi ile elde edilen yerli tohumlar, Tarsus Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügünce fideye dönüstürülerek ekilmek üzere çiftçilere dagitilmisti. Bu fidelerden verim alinmaya baslandi.

Tarsus Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Tarimsal Hizmetler Müdürlügünde görevli ziraat mühendislerinin çiftçilere verdikleri teknik destekle yetistirilen fideler, gelisim evresinden hasat sürecine kadar verimi arttirmak için takip ediliyor. Bu çerçevede takibi yapilan fidelerle saglikli ve verimli bir üretim yapilmasi saglandi.

Tarimsal üretimde her daim çiftçilere destek olacaklarini belirten Tarsus Belediye Baskani Bozdogan, “Kentimizde tarim alaninda güçlü bir üretim için daha güçlü bir motivasyonun vesilesi olmaya devam edecegiz” dedi.



Çiftçiler üretimden çok memnun

Fidelerinden verim almaya baslayan çiftçiler de üretimden çok memnun olduklarini söyledi.

Tarimsal hizmetlere verdigi önem ve sagladigi desteklerden dolayi Tarsus Belediyesine tesekkür eden Aliaga Mahallesinden Çiftçi Abip Bahçeci, “Baskanimiz Haluk Bozdogan, her daim yerli üretime destek oldu. Tarima dayali bir bölgede bu tür çalismalar yapmasi çiftçilerimizi ve bizleri ziyadesiyle memnun etmistir. Insanlarin saglikli, taze ve dogal ürünler tüketmesi üzerine tarimsal projeler hayata geçirdi. Ben de çiftçi olarak ekimini yapmak üzere brokoli ve karnabahar fidelerini teslim aldim ve ilk meyvelerini vermeye basladi.

Tarimsal Hizmetler Müdürlügünde görevli ziraat mühendisleri; ekim sürecinde ve devaminda desteklerini hiç eksik etmedi. Hem verimli hem saglikli mahsuller elde ettik ve etmeye devam edecegiz. Ürünlerimden çok memnunum. Baskanimiz Haluk Bozdogan’a çok tesekkür ederim. Mirasimiza hep beraber sahip çikacagiz” diye konustu.

Yerli tohum fidelerden verim elde ettiklerini söyleyen Kamberhöyügü Mahallesinden Çiftçi Hüsne Güllü de “Tarsus Belediyesinin biz çiftçilere verdigi fide desteginden dolayi çok mutluyuz. Köyümüzdeki birçok üretici fide desteginden yararlandi. Fidelerimin ekimini yeni gerçeklestirdim. Yerli düz ve kivircik marullari ekerken Tarimsal Hizmetler Müdürlügünde görevli ziraat mühendisleri bizlere teknik destek sagladi. Her alanda oldugu gibi tarim belediyeciliginde de örnek ve marka hizmetlerine devam eden baskanimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA