Sahipsiz Pitbull Köpek Sokak Köpegiyle Bogustu, Vatandas Seferber Oldu

Samsun’da sahipsiz pitbull köpek sokak köpegiyle bogustu. Iki köpek de yaralandi. Pitbull köpegini tutup su veren vatandaslar, sokak köpeginin ise patisini bandajlamaya çalisti.

Sahipsiz Pitbull Köpek Sokak Köpegiyle Bogustu, Vatandas Seferber Oldu
Olay, Ilkadim ilçesi Mecidiye Alt Geçidi’ndeki asansörün önünde meydana geldi. Alt geçitten çikan sahipsiz pitbull köpek ile asansörün önündeki sokak köpegi bogustu. Bogusma sonucu iki köpek de yaralandi. Çevredeki vatandaslarin müdahale etmesiyle pitbull köpek asansör önünde tutuldu. Sokak köpegiyse yakindaki alisveris merkezinin önündeki alana götürülerek uzaklastirildi. Alisveris merkezindeki bir magazanin çalisanlari sokak köpeginin patisini dezenfekte edip sararak yaraya müdahale etmeye çalisti. Sahipsiz pitbull köpegini asansör önünde tutan vatandaslar da köpege su ve yiyecek verdi.

Ilkadim Belediyesi’ne bagli ekip ve kamyonetin gelmesiyle kucaga alinip araca götürülmek istenen köpekler durmayinca yakalama aparati kullanildi. Pitbull köpegi ve sokak köpegi ayri bölümlere konulup tedavi edilmek üzere Samsun Büyüksehir Belediyesi Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Sokak köpeginin yarasina müdahale eden Rahmi isimli magaza çalisani, “Çalisiyorduk. Köpege saldirmislar herhalde. Biz de geldik baktik. Bu köpege bakiyorduk besliyorduk. Bir anda ortaliktan kayboldu. Köpek sesleri duyduk. Pitbull cinsi köpek saldirmis. Onu da bagladik” dedi.

Kaynak: İHA