RTÜK Baskani Sahin'den 'Basin Ve Yayim Faaliyetleri Ile Ilgili Cumhurbaskanligi Genelgesi'ne Iliskin Açiklama

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Baskani Ebubekir Sahin, “Kültürel degerlerimizle aile, çocuk ve gençlerimizin zararli yayin içeriklerinden korunmasinda devletimizin tek bir vücut halinde hassasiyet göstermesi son derece önemlidir” ifadelerini kullandi.

RTÜK Baskani Sahin'den 'Basin Ve Yayim Faaliyetleri Ile Ilgili Cumhurbaskanligi Genelgesi'ne Iliskin Açiklama
Basin ve Yayim Faaliyetleri ile ilgili Cumhurbaskanligi Genelgesi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlandi. Genelgede, Dijitallesme çaginda kitle iletisim araçlarinin sundugu imkânlardan en iyi sekilde yararlanilmasini temin etmek ve ihtimal zarar etkilerinden korunmak için gerekli tedbirleri almak elzem hale geldigi vurgulandi. Teknolojik gelismeleri yakindan takip edip Türkiye’yi çagin ilerisine tasirken dijital dünyanin faydalari kadar tehdit ve tehlikelerinin de oldugu bilinciyle hareket edilmesi gerektigi belirtildi.

Yayimlanan genelgeyle ilgili RTÜK Baskani Ebubekir Sahin sosyal medya hesabindan açiklama yapan Sahin, “Kültürel degerlerimizle aile, çocuk ve gençlerimizin zararli yayin içeriklerinden korunmasinda devletimizin tek bir vücut halinde hassasiyet göstermesi son derece önemlidir. Saglikli bir gelecek için kamu, akademi ve STK’larin ortak refleks göstermesinin elzem oldugunu düsünüyoruz. Bu hususla ilgili Cumhurbaskanimizin yayimladigi genelge son derece önem arz etmektedir. RTÜK olarak bizleri bir millet kilan degerlerimize her daim sahip çikacak, bu amaçla hareket eden tüm yayin kuruluslarini da tesvik etmeye devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA