Rektör Erdal'dan Karabag Zaferi Anisina 44 Ögrenciye Burs Müjdesi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Karabag Zaferi anisina 44 ögrenciye burs imkâni saglayacaklarini açikladi.

Rektör Erdal'dan Karabag Zaferi Anisina 44 Ögrenciye Burs Müjdesi
Azerbaycan’a gerçeklestirdigi ziyaretinde ilk olarak Türkiye Büyükelçiligi’ni, sonrasinda ise Türk Sehitligi’ni ziyaret eden Rektör Erdal, Azerbaycan üniversiteleri ile var olan ikili is birliklerini güçlendirme konusunda da görüsmelerde bulundu.

"44 gün süren Karabag Zaferi’nin anisina 44 ögrencimize burs imkâni saglayacagiz"

Azerbaycan’da gerçeklestirdigi ziyaret sirasinda TRT Avaz canli yayinina konuk olan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 44 gün süren Karabag Zaferi’nin anisina 44 tane ögrenciye burs imkâni saglayacaklarini vurgulayarak konusmasina su sekilde devam etti:

“Kardes Azerbaycan Cumhurbaskani Sayin Aliyev basta olmak üzere bu hakli mücadeleye katki saglayan herkese tesekkürlerimizi sunuyor, sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz. Güne Türk Sehitligi’ni ziyaret ederek basladik. Sonrasinda ise iki üniversitemizle is birligi protokollerimizi yenileyecegiz. Hafta sonu gerçeklesecek final sinavlarimizla birlikte güz dönemini kapatiyoruz. Kampüsümüze geçerek ögrencilerimizle bir araya gelecegiz, onlari dinleyecegiz. Bilindigi gibi Azerbaycan bizim için çok degerli hem örgün egitimde hem de Açikögretimde çok sayida ögrencimiz var. Anadolu Üniversitesi 1 milyon iki yüz bin ögrenci sayisiyla dünyanin üçüncü büyük üniversitesi konumunda. 13 yildir da Azerbaycan’da egitim hizmetlerimiz devam ediyor. Karabag’da da Açikögretim büromuzu açmak için çalismalarimiz sürüyor. Yine 44 gün süren mücadeleyi simgeledigi için 44 tane ögrencimize burs imkâni saglayacagiz. Azerbaycan’in beserî sermaye birikimine katki saglamak amaciyla Anadolu Üniversitesi tüm gücüyle burada ve her zaman da burada olacak.”

"Açikögretim sistemimiz Türkiye’nin medari iftiharidir"

Konusmasinin devaminda Anadolu Üniversitesi Açikögretim Sistemi’nin 40 yillik bir tecrübeye sahip oldugunu ve bu yil gerçeklesecek 40. yil etkinliklerinde de Azerbaycan ile birlikte olacaklarini dile getiren Prof. Dr. Fuat Erdal, “Açikögretim Sistemimiz Türkiye’nin özellikle uzaktan egitimde medari iftihari. Ülkemizin en büyük egitim ihracatçisi konumundayiz. Avrupa, Afrika, Amerika’dan sonra bu sene Özbekistan, Kirgizistan ve Kazakistan basta olmak üzere Türk Cumhuriyetleri’nde yeni yapilanmaya girdik. Üç yüze yakin ögrencimiz de Özbekistan’da var. Devletimiz bütün kardes cografyalar basta olmak üzere dünyaya egitim hizmetlerini sunma noktasinda önemli çalismalar yapiyor. Biz de bu çalismalar dogrultusunda çagdas egitim teknolojilerinin sundugu tüm imkanlari kullanarak gençlerimize nitelikli yüksekögretim hizmetlerini yillardir basariyla sunan bir sisteme sahibiz” dedi.

Kaynak: İHA