Ekipler, Adada Mahsur Kalan Ve Ölmek Üzere Olan Yilki Atlarini Kurtarmak Için Seferber Oldu

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde baraj gölü ortasinda bulunan adada mahsur kalan, donmak üzere olan aç yilki atlari için ekipler seferber oldu.

Ekipler, Adada Mahsur Kalan Ve Ölmek Üzere Olan Yilki Atlarini Kurtarmak Için Seferber Oldu
Tekneyle sahile tasinan atlar, bir ahirda veteriner kontrolünden geçirildikten sonra kontrol altina alindi.

Edinilen bilgiye göre, Çemisgezek ilçesi Kiraçlar köyü Ehme mevkiinde Keban Baraj Gölünün ortasinda bulunan Karatepe adasinda 4 Yilki atinin mahsur kaldigini gören balikçilar, Çemisgezek kaymakamligina haber verdi. Çemisgezek Kaymakami Önder Koç’un talimati üzerine Ilçe Jandarma Komutanligi, Doga Koruma Milli Parklar Müdürlügü ile Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Balikçi tekneleri ile adaya çikan ekipler, günlerce kar altinda kalan açliktan ve soguktan ölmek üzere olan atlari önce besledi, ardindan kurtarmak için harekete geçti. Jandarma basta olmak üzere herkesin büyük emek verdigi çalisma sonrasinda atlar, teknelere yüklenerek kiyiya çikartildi. Kurtarilan atlar köyde bir ahira yerlestirildi ve veteriner hekim kontrollerinden geçirildi. Koruma altina alinan atlarin kisi ahirda geçirecegi bildirildi.

Veteriner Hekim Aziz Ramazan Güleç, “4 atimizi issiz adadan kurtardik. Yogun bir kar yagisimiz vardi. Atlarimizin durumu suan için iyi. Sadece bir atimizin yarasi var. Ama genel olarak durumlari iyi” dedi.

Durumdan bilgilerinin olmasinin hemen ardindan atlari imkanlar dahilinde kurtarmak için seferber olduklarini aktaran Çemisgezek Kaymakami Önder Koç, "Bize gelen bilgi üzerine adada mahsur kalan 4 atin kurtarilmasi için ekiplerimizi seferber ettik. Çok sükür 4 ati imkanlarimiz dahilinde adadan alarak bir ahira yerlestirdik. Saglik durumlarini bir süre veteriner hekimlerimiz takip edecek. Atlarin kurtarilmasi için bütün riskleri göze alarak, bütün imkanlari kullanarak atlari kurtaran jandarma, Doga Koruma ve Milli Parklar, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile vatandaslarimiza tesekkür ederim” diye konustu
Kaynak: İHA