Zabitaya Biber Gazi Egitimi

Yalova’nin Altinova Belediye Zabita Amirligi personeline, teorik ve uygulamali olarak “Göz Yasartici Gaz Sprey kullanici egitimi" verildi.

Zabitaya Biber Gazi Egitimi
Yalova Valiligi Il Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Sube Müdürlügünde görevli Komiser Salim Görgülü tarafindan Altinova Belediye Zabita Amirligi personeline teorik ve uygulamali olarak "Göz yasartici gaz sprey kullanici egitimi" verildi.

Altinova Belediyesi Konferans ve Dügün Salonu’nda gerçeklesen Göz Yasartici Sprey (Biber Gazi) kullanimi ile ilgili egitimde, yasanabilecek toplumsal olaylar ya da denetim görevi sirasinda meydana gelebilecek muhtemel saldirilar karsisinda, biber gazinin nasil kullanilmasi gerektigi konularinda ayrintili bilgi verildi.

Yalova Valiligi Il Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Sube Müdürlügünde görevli Komiser Salim Görgülü, zabita Personeline gaz spreyi kullanimi ve yasal mevzuati konusunda bilgiler verdi. Görgülü, “Göz yasartici gaz spreyleri Sili biberlerinden elde edilen, tamamen organik olan, içerisinde herhangi bir katki maddesi bulunmayan karbondioksit ve azot gaziyla sikistirilmak suretiyle ve iki tür atimi olan spreylerimiz bulunmaktadir. 100 gramlik siseler de bulunuyor. Bunu en az bir metrelik mesafeden kullanmaliyiz” diye konustu.

Teorik egitimin ardindan gazin kullanimiyla ilgili uygulamali egitim de gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA