Metamfetamine 'Metin Abi', Bonzaiye 'Kübra' Diyorlarmis

Kocaeli’de uyusturucu madde ticareti yaptigi gerekçesiyle tutuklanan sanik savunmasinda, metamfetamine "Metin abi", bonzaiye ise "Kübra" sifresini kullanarak satis yaptigini söyledi.

Metamfetamine 'Metin Abi', Bonzaiye 'Kübra' Diyorlarmis
Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri M.S. isimli sahsin uyusturucu ticareti yapigi ihbarini aldi. Süphelinin evinde yapilan operasyonda bir miktar uyusturucu madde ele geçirildi. Gözaltina alinan M.S., polis merkezindeki islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkinda "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan dava açilan sanigin yargilanmasina devam edildi. Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu sanik M.S., avukati ve tanik H.O. katildi.

Olaya iliskin tanik olarak dinlenen H.O., "Ben uyusturucu madde kullanicisiyim, uyusturucu satmam. M.S.’yi de tanirim ancak su ana kadar kendisinden uyusturucu madde almadim" dedi.

Savunmasinda tanigin ifadesini yalanlayan M.S. ise "H.O.’ya uyusturucuyu 750 TL’ye ben sattim. Aramizda mesajlastigimiz "Metin abi" kodu metamfetamin, "Kübra" ismi ise bonzai sifresiydi. Ben bir hata yaptim, pismanim. Ele geçirilen uyusturucuyu ben Istanbul’dan aldim. Bu uyusturucunun bir bölümünü içecektim bir bölümünü ise satacaktim. Ben dogruyu söylüyorum. Ailem magdur durumda, iki tane çocugum var, pismanim. Mecburiyetten böyle bir sey yaptim. Cezaevinden çiktiktan sonra kendime yeni bir hayat kuracagim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek avukatin süre talep etmesi üzerine durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA