Ispanaklı Gül Böreği nasıl Yapılır? Evde Kolay Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Ispanaklı gül böreği tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise Ispanaklı gül böreği kaç kalori sorusu yer alıyor. Peki, Ispanaklı gül böreği nasıl yapılır? Ispanaklı gül böreği püf noktaları enler? Ispanaklı gül böreği kaç kalori? İşte detaylar...

Ispanaklı Gül Böreği nasıl Yapılır? Evde Kolay Ispanaklı Gül Böreği Tarifi
Ispanaklı gül böreği tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise ıspanaklı gül böreği nasıl yapılır ve ıspanaklı gül böreği püf noktaları nelerdir sorusu yer alıyor. Birçok kişinin en sevdiği lezzetler arasında yer alan bu tarif her öğünde tüketilebilmesi sebebiyle birçok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ispanaklı gül böreği nasıl yapılır ve evde kolay ıspanaklı gül böreği tarifi için haberimizin detaylarını takip edebilirsiniz.

Ispanaklı Gül böreği İçin Gerekli Malzemeler

Ispanaklı gül böreğinin ne zaman yapılacağı oldukça merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ıspanaklı gül böreği için gerekli malzemeler yer almaktadır. Bu tarifi yapmak için özellikle malzemelerin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede çok daha lezzetli bir tarif ortaya çıkarabilirsiniz. İşte ıspanaklı gül böreği için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanabilir;

3 adet hazır yufka

sosu için;

6-7 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta;

iç harcı için;

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
pulbiber
sıvı yağ


Ispanaklı Gül Böreği nasıl Yapılır? Evde Kolay Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Ispanaklı Gül Böreği Nasıl Yapılır?


Birçok kişi tarafından merak edilenler arasında ıspanaklı gül böreği nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Konuyla ilgili en sık aratılanlar arasında yer alan bu durum hakkında birçok kişi detayları araştırıyor. Ispanaklı gül böreği birçok kişi tarafından tercih edilen lezzetler arasında yer almaktadır. Bu börek için öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp haşlayın. Soğanları yemeklik bir şekilde doğradıktan sonra pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun. Ardından salça ve baharatları ekleyin. Ispanakları da süzüp ilave ettikten sonra iki dakika boyunca kavurun. Harcın çok kuru olmaması için çok az su ilave edebilirsiniz. Harcı bir kenara alarak böreğin sosunu hazırlamaya geçin. Yufkayı 4 parçaya böldükten sonra sosunu sürün. Ardından harçtan ekleyerek rulo şeklini verin. Ardından gül şekline getirin. Böreklerin üzerine yumurta sürerek 190 derece fırına verin. Üstü kızardıktan sonra fırından alarak afiyetle tüketebilirsiniz.


Ispanaklı Gül Böreği nasıl Yapılır? Evde Kolay Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Ispanaklı Gül Böreği Püf Noktaları Neler?


Ispanaklı gül böreği püf noktaları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ıspanaklı gül böreği püf noktaları yer alıyor. Bu lezzeti bir üst noktaya taşımak için yufkanızın taze olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca böreğinizin sosunu homojen olana kadar çırpmanız da iyi bir lezzete sahip olmasını sağlayacaktır.

Ispanaklı Gül böreği Kaç Kalori?

Ispanaklı gül böreği kalorisi birçok kişi tarafından aratılıyor. Konu kapsamında en sık aratılanlardan biri de ıspanaklı gül böreği kaç kalori sorusudur. Diyet yapan birçok kişi konu hakkında araştırmalara başladı. Bu nedenle diyet yapan ve kilo kontrolü sağlamak isteyen birçok kişi konunun detaylarını merak ediyor. 1 adet ıspanaklı gül böreği yaklaşık 195 kaloriye denk gelmektedir.