Iran'da 17 Instagram Fenomeni Tutuklandi

Iran’da sosyal medya için gizli kameralar ile saka ve korku videolari çeken 17 Instagram fenomeni, emniyet güçleri tarafindan tutuklandi.



Tahran Emniyet Müdürlügü, sosyal medyada gizli kameralar ile saka ve korku videolari çekip paylasan 17 Instagram fenomeninin tutuklandigini duyurdu. Yapilan açiklamada, gizli kameralar ile görüntü alan sosyal medya kullanicilarinin yaptiklari sakalar ile halki rahatsiz ettikleri ve disaridan görüntü almak için yetkili kurumlardan izin almadiklari belirtildi. Tutuklanan kullanicilarin çektikleri videolar arasinda yoldan geçenlerin yüzüne rastgele pasta atmak, korkutmaya yönelik sakalar yapmak ve tehdit etmek yer aliyor.

Tahran, sosyal medyada düzenlemeye gidiyor

Tahran yönetimi, internet kullanimini millilestirme hedefiyle sosyal medya düzenlemesine hazirlaniyor. Sosyal medya ve internet kullanimini düzenlemeye yönelik tasarida, milli internet aginin olusturulmasi ve yabanci internet aglarinin kullanilmamasi öngörülüyor. Tasariya göre, Iran parlamentosunun Iran’da yerel bir temsilcisi olmayan yabanci teknoloji sirketleri tarafindan isletilen web sitelerini ve platformlari engelleme konusundaki yasal yetkisi güçlenecek. Twiter, Facebook ve YouTube gibi birçok sosyal medya platformunun yasak oldugu Iran’da halkin çogunlugu Instagram kullaniyor.
Kaynak: İHA