Kar Altindaki Tarihi Frig Vadisi Seyrine Doyumsuz Manzara Ortaya Çikardi

Tarihi 3 bin yil öncesine dayanan Frig Vadisi’nin kalbi olarak nitelendirilen Ayazini köyünün kar altindaki görüntüsü görenleri mest etti. Vadinin kar altindaki videosu özellikle sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Kar Altindaki Tarihi Frig Vadisi Seyrine Doyumsuz Manzara Ortaya Çikardi


Afyonkarahisar’in Ihsaniye ilçesine bagli Ayazini köyünde etkili olan kar yagisinin ardindan Afyonkarahisar Valiligi Visit (tanitim) Birimi tarafindan hazirlanan video sosyal medyada binlerce kisi tarafindan izlenerek, büyük begeni topladi. 3 bin yillik Frig Vadisi’nin adeta kalbinde yer Ayazini köyü, Vali Gökmen Çiçek’in girisimleriyle ayaga kalkmisti. Köylülerinde büyük destekleriyle kisa bir süre içerisinde turizme kazandirilan Ayazini köyü, yaz aylarinda oldugu gibi kis aylarinda turistlerin yani sira fotograf tutkunlarinin da ugrak noktalarindan biri haline geldi. Geçtigimiz günlerde Afyonkaraisar’da etkili olan kar yagisinin ardindan 3 bin yillik tarihe sahip Ayazini köyü de karlar altinda kaldi. Yagisin ardindan Visit Afyon Birimi tarafinda hazirlanan video Valiligin sosyal medya hesaplarinda paylasildi. Kar altinda kalan tarihi köyün görüntüleri sosyal medyada binlerce kisi tarafindan izlendi.

Afyonkarahisar ile birlikte Eskisehir ve Kütahya sinirlari içerisinde kalan tarihi Frig Vadisi son yillarda Afyonkarahisar Valiligi tarafindan hayata geçirilen projeler ile adindan sikça söz ettirerek, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

(Mevlüt Tinas / IHA)
Kaynak: İHA