Bugün Kargolar ve Motorlu Kuryeler Çalışacak Mı? İstanbul’da Kurye Yasağı Ne Zaman Bitecek?

Kargoların ne zaman çalışacağı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise bugün kuryeler çalışacak mı sorusu yer alıyor. Peki, bugün motorlu kuryeler çalışacak mı? Bugün kamu kurumları açık mı? Motorlu kurye yasağı ne zaman kalkacak? İşte merak edilenler...

Bugün Kargolar ve Motorlu Kuryeler Çalışacak Mı? İstanbul’da Kurye Yasağı Ne Zaman Bitecek?
Ülkenin birçok kesiminde etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle birçok kişi zor anlar yaşadı. Özellikle İstanbul’da yolda kalmaların ve trafik kazalarının artmasıyla İstanbul Valisi konu hakkında aldığı tedbirleri açıkladı. Olumsuz hava şartları sebebiyle kuryelerin can güvenliği için alınan karar kapsamında ikinci bir duyuruya kadar kuryelerin çalışması yasaklanmıştı. Bu sebeple birçok kişi bugün kargolar çalışacak mı ve kuryeler bugün çalışacak mı sorularına cevap aramaya başladı. Eve sipariş vermek isteyen birçok kişi konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İstanbul kuryeler ne zaman çalışmaya başlayacak ve kurye yasağı ne zaman kalkacak sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını takip edebilirsiniz.

Bugün Kargolar ve Motorlu Kuryeler Çalışacak Mı? İstanbul’da Kurye Yasağı Ne Zaman Bitecek?

Bugün Kargolar ve Motorlu Kuryeler Çalışacak Mı?


Birçok kişi tarafından sık sık aratılan konular arasında bugün motorlu kuryeler çalışacak mı ve kurye yasağı ne zaman kaldırılacak soruları yer aldı. İstanbul’da yoğun kar yağışı sebebiyle alınan birçok önlem kapsamında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya motorlu kuryelerin çalışmasının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini belirtti. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında yer alan konu hakkında vatandaşlar araştırmalara başladı. Ali Yerlikaya tarafından açıklamada "İstanbul’daki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için, bir sonraki duyuruya kadar motor kuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacaktır." İfadeleri kullanıldı. Bu sebeple birçok kişi konu hakkında araştırmalarını devam ettiriyor. Kurye yasağının kalkmasının ardından konuyla ilgili yapılan güncel açıklamaları sitemizden takip edebilirsiniz.


Bugün Kargolar ve Motorlu Kuryeler Çalışacak Mı? İstanbul’da Kurye Yasağı Ne Zaman Bitecek?

Bugün Kamu Kurumları Kapalı Mı?


Birçok kişi Valilik tarafından alınan kararları ilgiyle takip ediyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise bugün kamu kurumları kapalı mı ve bugün kamu çalışanlarına tatil mi soruları yer aldı. Konuyla ilgili olarak ülkenin birçok yerinde devam eden kar yağışının hayatı felç etmesinin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından alınacak kararlar ilgiyle tajkip ediliyordu. Kamu çalışanları için ypılan açıklamada Ali Yerlikaya “ Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır” ifadelerini kullandı. Bu sebeple İstanbul’da 25 Ocak Salı günü kamu çalışanları idari izinli sayıldı. Bu durumun ardından 26 Ocak tarihinde kamu çalışanlarına herhangi bir izin olup olmadığı merak ediliyordu. Valilik tarafından 26 Ocak için yapılan açıklamada İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Kurumlarımızca zorunlı hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi, ve diğer personellerin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılmasına, İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, engelli ve hamilelerin 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde izinli sayılmasına karar verilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.