Araba Camındaki Buz Nasıl Temizlenir?

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle birçok vatandaş buz tutan araba camlarını nasıl temizleyeceğini merak ediyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise araba camındaki buz nasıl temizlenir sorusu yer alıyor. Peki, Araba camındaki buz nasıl temizlenir? Araba camındaki buzu temizleme yöntemleri neler? Buzla kaplı araba nasıl temizlenir? İşte merak edilenler...

Araba Camındaki Buz Nasıl Temizlenir?
Ülke genelinde şiddetini gösteren kar yağışı sebebiyle birçok kişi araba camlarındaki buzları nasıl temizleyeceğini merak ediyor. Araçların camlarının buz tutması birçok kişinin uzun süreler boyunca uğraşmasına rağmen çözemediği sorunlar arasında yer alır. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında araba camındaki buz nasıl temizlenir ve araba camındaki buz en kolay şekilde nasıl temizlenir sorusu yer aldı. Araba camlarının oldukça uğraştırmasının ardından birçok kişi konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Araba camındaki buz nasıl temizlenir ve araba camındaki buzu temizleme yöntemleri hakkında detayları öğrenmek için haberimizin detaylarını takip edebilirsiniz.


Araba Camındaki Buz Nasıl Temizlenir?

Araba Camındaki Buz Nasıl Temizlenir?


İstanbul’da etkili olan kar yağışı sebebiyle birçok kişi buz tutan araba camlarını nasıl temizleyeceğini merak ediyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise araba camındaki buz nasıl temizlenir ve araba camındaki buzu temizleme yöntemleri yer aldı. Konuyla ilgili olarak birçok kişi araştırmalarını hızlandırdı. Arabaların camının buhar yapmaması için tavsiye edilen yöntemler arasında araba içinde nemli bez bulundurmak yer alır. Klima sisteminin dışardan hava almasını sağlayarak buhar oluşmasının önüne geçebilirsiniz. İşte araba camından buzu temizleme yöntemleri;

-Ilık Su ile arabaların camında oluşan buzlanma sorununu çözebilirsiniz. Camın çatlamaması için suyun sıcaklığına dikkat etmeniz gerekir. Su kaynar olursa camın çatlamasına neden olabilirsiniz. Buzun yumuşamasının ardından silecekleri çalıştırarak kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Ayrıca silecek suyunun donmamasına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Antifrizli su alarak bu konuda gerekli önlemleri alabilirsiniz.
-Buz spreyi de bu konuda alacağınız önlemler arasında yer almaktadır. Arabanızda bulunduracağınız buz spreyi buzların kolayca erimesine yardımcı olacaktır.
-Kolonya kullanarak da araba camlarında bulunan buzları kolaylıkla çözebilirsiniz. Bezin üzerine kolonya döktükten sonra camı silin. Buzun temizlendiğini kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
-Tuz dökerek buzların kolayca erimesi sağlanabilir. Çok fazla bastırmadan yavaş hareketlerle silerek buzun çözülmesini sağlayabilirsiniz.
-Sirke de buzu çözecek yöntemler arasında yer almaktadır. Öncelikle bir şişe yardımıyla cama sirkeyi püskürtün. Ardından yavaş yavaş ovalayarak araba camını temizleyin.


Araba Camındaki Buz Nasıl Temizlenir?

Buz Kaplı Araba Nasıl Eski Haline Döner?


İstanbul’da etkili olan kar yağışı sebebiyle birçok kişi konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Birçok kişi konuyla ilgili olarak detayları merak ediyor. Buz kaplı araba nasıl eski haline döner sorusu bu sebeple sık sık aratıldı. Arabanın buzunun çözülmesi için arabanın klimasını çalıştırın. Ardından sıcaklığı en yüksek dereceye kadar getirin. Far lambalarını açık konuma getirin. Plastik kazıyıcı kullanarak buzları silin. Buz üzerine gerekli karışımları sıktıktan sonra buzların çözülmesini bekleyin. Ardından kalan buzları da sildikten sonra arabanızı çalıştırabilirsiniz. Ayıca kar ve buzdan dolayı aracınızın hasar görmemesi için araçlarınızı garaja park etmeye özen gösterin. Ardından camların buz tutmaması için gece arabanın camlarına sirkeli su püskürtmeniz de tavsiye edilenler arasında yer alıyor.