2022 Bilirkişi Nasıl Olunur? 2022 Bilirkişi Başvuru Şartları Nelerdir?

Bilirkişi olma şartları birçok kişi tarafından oldukça aratılıyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise 2022 bilirkişi başvuru şartları yer almaktadır. Peki, 2022 bilirkişi başvuru şartları neler? 2022 bilirkişi kimler olabilir? Bilirkişi nedir? İşte detaylar...

2022 Bilirkişi Nasıl Olunur? 2022 Bilirkişi Başvuru Şartları Nelerdir?
Adalet Bakanlığı tarafından yapılan duyuruyla bu sene yapılacak olan Bilirkişi alımı birçok aday tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise bilirkişi nasıl olunur ve 2022 bilirkişi olma şartları yer alıyor. 2022 Bilirkişi nasıl olunur ve 2022 Bilirkişi olma şartları neler sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Bilirkişi Nedir?

Bilirkişi alımının Adalet Bakanlığı tarafından duyurulmasının ardından konu hakkında araştırmalar başladı. Bu kapsamda en sık aratılanlar arasında Bilirkişi nedir sorusu yer alıyor. Bilirkişi belirli bir konudan iyi anlayan kişilere denir. Bu konular hakkında tarafsız ve bağımsız bir şekilde yorum yapması ve rapor hazırlaması Bilirkişinin görevleri arasında yer almaktadır.


2022 Bilirkişi Nasıl Olunur? 2022 Bilirkişi Başvuru Şartları Nelerdir?

Kimler Bilirkişi Olabilir?


Bilirkişi raporu birçok aday tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında kimler bilirkişi olabilir sorusu yer almaktadır. Bilirkişi olmak için gerekenler arasında bir konuda eğitim almış ve uzmanlaşmış olmaları gerekmektedir. Uzun süreli bir tecrübeye sahip olmak da bu konuda oldukça önemlidir. Ehliyet sahibi olmak, 25 yaşını doldurmak ve 3 yıllık iş tecrübesine sahip olmak Bilirkişi olmak için gerekli şartlar arasında yer almaktadır.


2022 Bilirkişi Nasıl Olunur? 2022 Bilirkişi Başvuru Şartları Nelerdir?

2022 Bilirkişi Başvuru Şartları


Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan Bilirkişi alımı ilanı için birçok aday araştırmalara başladı. Bu kapsamda en sık aratılanlar arasında 2022 Bilirkişi başvuru şartları yer alıyor. İşte Adalet Bakanlığı tarafından belirtilen bilirkişi başvuru şartları;

a) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak.
b) (Ek: 5/6/2017-KHK-691/10 md.; Aynen kabul: 31/1/2018-7069/10 md.) Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak. (1)
c) Daha önce kendi isteği dışında bilirkişilik sicilinden çıkarılmamış olmak.
ç) Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da sanat icrasından veya mesleki faaliyetten geçici ya da sürekli olarak yasaklanmamış olmak.
d) Başka bir bölge kurulunun listesine kayıtlı olmamak.
e) Bilirkişilik temel eğitimini tamamlamak.
f) Bilirkişilik yapacağı uzmanlık alanında en az beş yıl fiilen çalışmış olmak ya da daha fazla çalışma süresi belirlenmiş ise bu süre kadar fiilen çalışmış olmak.
g) Meslek mensubu olarak görev yapabilmek için mevzuat tarafından aranan şartları haiz olmak ve mesleğini yapabilmek için gerekli olan uzmanlık alanını gösteren diploma, mesleki yeterlilik belgesi, uzmanlık belgesi veya benzeri belgeye sahip olmak.
ğ) Bilirkişilik temel ve alt uzmanlık alanlarına göre belirlenen yeterlilik koşullarını taşımak.