Yolda Mahsur Kalan Tir Sürücüleri Için Mangal Kurdular

Istanbul’a geçisi yasak olan agir vasita araçlar, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli kisminda bekletiliyor. Kocaeli Il Jandarma Komutanligi ekipleri giselerde denetimini araliksiz sürdürüyor. Bekletilen agir tonajli Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, sicak çorba ve sucuk ekmek ikraminda bulundu. Kuzey Marmara Otoyolu’nda bekletilen tir soförlerinden biri ise, "Istanbul su anda perisan bir halde" diyerek Ekrem Imamoglu’na serzeniste bulundu.

Yolda Mahsur Kalan Tir Sürücüleri Için Mangal Kurdular


Yogun kar yagisindan dolayi yol güzergahlarinda seyahat eden vatandaslarin magdur olmamasi için tedbirler üst seviyeye çikartildi. Bu kapsamda, Kuzey Marmara Otoyolu’nda kar lastigi bulunmayan ve agir tonajli araçlarin geçisine izin verilmiyor. Bir akaryakit istasyonun park alaninda Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir park alaninda beklemekte olan agir vasita araç sürücülerine sucuk ekmek ikraminda bulundu.

"Bu yagis ve firtina gidene kadar biz yine isimizin basinda olmaya devam edecegiz"

Önlemlerini aldiklarini belirten Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, "Meteoroloji Genel Müdürlügü uyarisindan sonra Sayin Valimiz Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin’nin talimatlariyla tüm önlemlerimizi aldik. Gece 23.00’ten beri ayaktayiz. Gece vatandaslarimiza çay, çorba, ikraminda bulunduk. Burada bulunan ailelerimize yardimci olduk. Çalismalarimiz sabaha kadar sürdü. Bir taraftan da yol açma ve tuzlama çalismalarimiz devam etti. Yogun bir kar yagisi vardi ama sorunsuz bir gece atlattik. Kar kalinliginin yer yer 60 santimetreyi buldugu bir yagistan bahsediyoruz. Soförlerimizin mutlulugu, vatandaslarimizin mutlulugu bizi de mutlu etti. Vatandaslarimiza, devletimizin her zaman yaninda oldugunu hissettirdik. Tüm tedbirlerimiz ile hala sahadayiz. Dün aksamki siddetin iki kati da olsa ekiplerimiz ile çalismaya tamamen haziriz. Bu yagis ve firtina gidene kadar biz yine isimizin basinda olmaya devam edecegiz" dedi.



"Ekrem Imamoglu Baskanimiz buraya gelip Dilovasi Belediye Baskanimizdan staj görsün"

Yolda mahsur kalan tir soförlerinden Serhat Aksit, "Gece 02.30’da Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir bizzat kendisi buraya geldi. Beni uyandirdi. Çorbamizi, ekmegimizi çayimizi verdi. Sabahtan beri burada bize yardimci oluyorlar. Istanbul su an perisan bir halde. Benim bir konuyu siyasallastirmadan söylemek istedigim bir sey var. Ekrem Imamoglu Baskanimiz gelsin buraya Dilovasi Belediye Baskanimizdan staj görsün. Çalisma nasil olur, insanlarla nasil ilgilenilir, nasil dalga geçilmez gelsin bunu bir ögrensin. Istanbul’a kar gelecek uyarisi Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan bir hafta önce yapildi. Ama hiçbir sekilde bir önlem alinmadi. Ben Dilovasi Belediye Baskani’ni tanimiyorum. Siyasi bir parti de tutmuyorum. Ben sadece yapilan ise bakarim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA