Merkezefendi'de Ugur Mumcu Anildi

Merkezefendi Belediyesi, katledilisinin 29.yilinda Ugur Mumcu’yu Yazar ve yönetmen Nebil Özgentürk ile andi .

Merkezefendi'de Ugur Mumcu Anildi


. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen belgesel ve söyleside, 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karli Sokak’taki evinin önünde, arabasina konulan bombanin patlamasi sonucu suikast ile yasamini yitiren Ugur Mumcu’nun çocuklugundan gençligine, gazeteciliginden yazdigi kitaplara kadar birçok konu ele alindi. Mumcu’nun verdigi mücadelelerin anlatildigi belgeselde Merkezefendi Kültür Merkezi’ni dolduran vatandaslar duygusal anlar yasadi. Yazar ve yönetmen Nebil Özgentürk, Ugur Mumcu’nun bilinmeyen anilarini en ince detaylarina kadar anlatti. Belgesel ve söylesi sonrasinda Özgentürk kitaplarini okurlari için imzaladi. Etkinlige CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Il Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, CHP Merkezefendi Ilçe Baskani Ali Osman Horzum, CHP Pamukkale Ilçe Baskani Arda Arpaci ve çok sayida vatandas katildi.



“Ugur Mumcu bu karanlik günleri gördügü için katledildi. Ugur Mumcu’yu katleden karanlik elleri hepimiz biliyoruz. O hiçbir zaman mücadelesinden vazgeçmedi. Onun o mücadelesi, onun o azmi bizlere umut oldu, güven oldu. Bir gün acimasizca katledilecegini bile bile mücadelesine devam etti. Bizler bugün laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçileriyiz diyorsak, tam bagimsiz Türkiye’ye inaniyorsak, demokrasiyi, özgürlügü, hukuku sonuna kadar savunuyorsak bu Ugur Mumcu ve onun ardindan gelen sizlerle yüz binlerce olmaktadir. Ugur Mumcu’nun hep birlikte pesinden gidiyoruz. Atatürk’ün ilke ve inkilaplari isiginda onlarin izinde, demokrasi sehitlerimize sonuna kadar sahip çikarak onlarin düsüncelerini ve mücadelelerini sonuna kadar savunuyoruz. Hepinize katilimlariniz için tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Unutmadik, unutmayacagiz”

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da Ugur Mumcu ile olan anisini paylasti. Karaca, “Ugur Mumcu, ölümünden 10 gün öncesinde Atatürkçü Düsünce Dernegi Denizli Subesi’nin konugu olarak Denizli’deydi. Sanirim yasarken bizlerle bulustugu son söylesiydi. Kendisini saygiyla, minnetle ve özlemle aniyorum. O dönemde ben avukattim. Bir Pazar günü, Denizli’nin bir köyündeydim. Sabah son dakika olarak bir haber. Ugur Mumcu’nun katledildigini ögrenmistik. Ugur Mumcu’nun cenaze töreninde olacagim demistim. Biraz önce görüntüleri izlerken o semsiyelerin altinda ‘Yigidim Aslanimi’ hep birlikte söylemistik. Hiçbir çagri yapilmadan, hiç kimse organize olmadan, kendiliginden, yurdun dört bir yanindan yüzlerce insan ‘Ugurlar Olsun’ demek için oradaydi. Bugün de oradayiz. Unutmadik, unutmayacagiz onu” diye konustu.

Kaynak: İHA