Hirvatistan Açiklamasi 'Ukrayna Ile Rusya Arasinda Çatisma Çikarsa NATO'daki Askerlerimizi Geri Çekecegiz'

Hirvatistan Cumhurbaskani Zoran Milanovic, Rusya ile Ukrayna arasinda çatisma çikmasi durumunda NATO’daki Hirvat askerlerin geri çekilecegini belirterek, "Hirvatistan, çatisma olmasi durumunda asker göndermeyecek. Aksine tüm askerlerini geri çekecek" dedi.

Hirvatistan Açiklamasi 'Ukrayna Ile Rusya Arasinda Çatisma Çikarsa NATO'daki Askerlerimizi Geri Çekecegiz'
ABD ile Rusya arasinda Ukrayna üzerinden artan gerilime dair NATO üyesi Hirvatistan’dan dikkat çeken açiklamalar geldi. Hirvatistan Cumhurbaskani Zoran Milanovic ulusal televizyonda yayinlanan konusmasinda, ülkesinin Rusya ile Ukrayna arasinda çatisma olmasi durumunda NATO gücü olarak Dogu Avrupa’da bulunan Hirvatistan askerlerini geri çekecegini duyurdu. Milanovic, "NATO’nun askeri gücünü artirdigini ve bazi istihbarat gemileri gönderdigine yönelik açiklamalari yakindan takip ediyorum. Bu konuyla hiçbir ilgimiz yok ve olmayacak. Bunu sizlere garanti ederim" ifadelerini kullandi. Milanovic, "Hirvatistan, çatisma olmasi durumunda bölgeye asker göndermeyecek. Aksine son Hirvat askerine kadar tüm birliklerini (NATO’dan) geri çekecek" seklinde konustu.

Durumun hiçbir sekilde Ukrayna veya Rusya ile ilgili olmadigini vurgulayan Milanovic, olanlarin tamamen ABD’nin iç politikasinin dinamikleriyle ve ABD Baskani Joe Biden ile onun yönetimi ile iliskili oldugunu savundu. Biden’i ve yeni ABD yönetimini göreve gelisinden dolayi destekledigini ifade eden Milanovic, uluslararasi güvenlik açisindan tehlikeli davrandiklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA