Kızını takip etti, gerçeği öğrendi! 'Aruzhan' dövmesi...

Yanlış insanlarla arkadaşlık yapan kızını acı bir şekilde kaybeden anne, ebeveynleri daha dikkatli olmaları konusunda uyararak yaşadıklarını en ince ayrıntısına kadar anlattı. Cinayeti çözmek için kullandığı yöntem ise filmleri aratmayacak cinsten.

Kızını takip etti, gerçeği öğrendi! 'Aruzhan' dövmesi...ABD'de yaşayan Wendy Poulsen ve eski eşi yıllar önce Kazakistan'dan bir kız çocuğu evlat edindi. Ancak gözleri gibi baktıkları ve biyolojik ailesini aratmadıkları kızlarının hayatı bir anda değişti. Önceleri çok başarılı ve aktif olan kızları Dani, son zamanlarında yanlış arkadaşlıklar kurarak bazı hatalar yaptı.

Kızının ölümünden önce onun için endişelendiğini söyleyen Wendy Poulsen, kızının telefonuna konum bilgisi hakkında bilgi veren uygulamalar yükledi ancak kızı sürekli bunları sildi. Bu durumu kızını korkutmadan kontrol altına almak isteyen anne Poulsen, sonunda kızı Dani'nin aracına konumunu ve sürüş hızını izleyebilen bir 'SafeTrack' cihazı sakladı.

19 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Wendy Poulsen, kızını kaybetmeden yıllar önce de erkek kardeşini kaybetmiş ve cesedine yıllarca ulaşılamamıştı. Bu kaybın ardından cinayetin aralanması yıllar sürdü. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemeyen Poulsen, tüm önlemlere rağmen 19'uncu yaş gününde kızı Dani'yi aşırı dozda uyuşturucu madde kullanımından kaybetti.

CİHAZ, KATİLİ BULMAYA YARDIM ETTİ

Yaşadığı ikinci büyük şoktan sonra hayatına nasıl devam etmesi gerektiğini bilmediğini söyleyen Wendy Poulsen, takip cihazının kızının cesedini ve katilinin kim olduğunu bulmalarında yardımcı olduğu için bir nebze de olsa mutlu.

Kızını takip etti, gerçeği öğrendi! 'Aruzhan' dövmesi...

TERK EDİLMİŞ HİSSEDİYORDU

Kızının son derece başarılı bir eğitim hayatı olduğunu, sosyal hayatında da oldukça mutlu bir çocuk olduğunu söyleyen anne, son zamanlarda bir arkadaşının onu uyuşturucu maddelerle tanıştırdığını söyledi ve ekledi: 'Dani ondan sonra sıkıntılı ve endişeli bir ruh haline büründü.'

Son zamanlarda kızının, biyolojik ebeveynleri tarafından terk edilmiş hissettiğini ve bunu aşamadığını da itiraf ettiğini söyledi.

GERÇEK ADI ARUZHAN'DI

19 yıl önce eski eşi Gerald Sommerfeld ile Kazakistan'dan evlatlık edindikleri kızları Dani'nin gerçek adı 'Aruzhan'dı. 'Güzel ruh' anlamına gelen bu isim, Dani'nin vücuduna Orta Asya'daki doğum yerinin koordinatlarıyla birlikte Arapça harflerle kazınmıştı. Dani, vücudundaki bu izden ilham alarak dövme sanatçısı olmayı planlıyordu.

KATİL KİMDİ VE NASIL BULUNDU?

Bir gün kızından saatlerce haber alamayan Wendy Poulsen endişelendi ve bir şeylerin ters gittiğini anladı. Araç takip cihazından kızının nerde olduğu buldu ancak o yere gidip baktıklarında kızının cansız bedenini buldu. Polis suç mahalline geldi ve takip cihazından alınan verileri kullanarak Dani'nin son saatlerinde nereye gittiğini tespit etti.

Polisin yaptığı araştırma sonucunda Dani'nin daha önce sayısız suça bulaşan ve bir kızın daha ölümüne neden olan Calvonzo Burnett'in evine gittiği öğrenildi. 2019 yılında da 18 yaşındaki Jordan Knudson da Burnett'in kendisine uyuşturucu madde temin etmesi sonucu ölmüştü.

Kızını takip etti, gerçeği öğrendi! 'Aruzhan' dövmesi...

TAKİP CİHAZI KANIT OLARAK KULLANILDI

Wendy Poulsen'in takip cihazından alınan veriler, Burnett'in Dani'nin ölümüne sebep olduğunu göstermek ve mahkum edilmesi için kanıt olarak sunuldu. İki kişinin ölümünden yargılanan Burnett'a hapis cezası verildi.

KOLUNA DÖVMESİNİ YAPTIRDI

Kızlarının katilinin bulunmasının sevincini yaşayan Dani'nin ailesi yaşanan bu acı kayıptan sonra uzun bir süre kendilerini toparlayamadı. Dani'nin babası Gerald Sommerfeld, koluna ‘Aruzhan' yani 'güzel ruh' yazılı bir dövme yaptırdı. Wendy Poulsen ise yaptığı son açıklamada, 'Umarım diğer ailelere benim hikâyem yardım edebilir ve yaşadıkları acıdan kurtarabilir' ifadelerini kullandı.