Fatih'te 'Fotografin Gör Dedigi' Yarismasinda Kazananlar Ödüllerini Aldi
Fatih Belediyesi ve Türkiye Fotograf Vakfi tarafindan bu yil 2’incisi düzenlenen "Fotografin Gör Dedigi" adli fotograf yarismasinin hem ödül töreni hem de sergisi düzenlendi.

Yarismada dereceye giren vatandaslar, Kadirga Sanat Galerileri’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldi. Bu yil gerçeklestirilen fotograf yarismasin, "Serbest Vizör" kategorisinde 426 kisi bin 478 fotograf, "Çek Kurgula Yaris" kategorisinde 121 fotografçi 325 fotograf ile "Foto Öykü" kategorisinde ise 170 fotografçi bin 675 fotograf ile katilirken, "Video" kategorisinde 28 yarismaci 49 video ile yarismada yerini aldi. Seçici Kurul üyeleri tarafindan fotograf ve videolar titizlikle degerlendirildi. Dereceye giren yarismacilar ise düzenlenen törende Istanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz, Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mucip Kina ve AK Parti Fatih Ilçe Baskani Orhan Narin’den ödüllerini aldi.
Ödül törenine katilan Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, Fatih ilçesinin tarihi ve ilham veren bir yer oldugunu ifade ederek sunlari kaydetti:
"Bu sene ikinci fotograf sergimizi yaptik. Gerçekten birçok fotograf sanatçimiz bu yarismaya katildilar. Fatih ilham veren bir yer, tarihi bir mekan. Fotografçilar dolayisiyla burada binlerce fotograf çektiler. Dört ayri kategoride yarisma yapildi. Bugün hem onlarin yarisma ödülü verildi hem de sergimiz açildi. Kültürün, sanatin, egitimin de en önemli yerlerinden bir tanesi Fatih. Biz de bu yaptigimiz yarismalar ile beraber Fatih’i tekrar hak ettigi kültür ve sanat odakli bir merkeze çevirmeye çalisiyoruz."
