Batman'da 112 Çalisanlari Hayat Kurtarmak Için Adeta Karla Savasiyor

Batman’da yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle geçit vermeyen yollarda hastalarina ulasmaya çalisan 112 acil ambulans ekipleri, 1 metreyi asan kar ve buzlanma nedeniyle adeta karla savasarak hastalarina ulasabiliyor.

Batman'da 112 Çalisanlari Hayat Kurtarmak Için Adeta Karla Savasiyor
Batman’in Sason ilçesini üç gündür etkisi altina alan yogun kar yagisi adeta hayati durdurdu. Bazi bölgelerde bir metreyi bulan kar kalinligi sebebiyle hastalar kurtarilmayi bekledi. Is makineleri kapanan köy yollarini açabilmek için yogun çaba sarf ediyor. Kar nedeniyle yardim bekleyen hastalarin imdadina ise saglik ekipleri yetisti. Normal ambulanslarin giremedigi, ulasimin güçlükle saglandigi bölgelerde paletli ambulansi devreye sokan ekipler, hastalarini alabilmek için canla basla mücadele verdi. Hastalara ulasabilmek için adeta canini ortaya koyan ekipler, zaman zaman küreklerle araçlarina yol açiyor, arizalanan araçlarini tamir etmek için gece geç saatlerde eksi 10 derece soguk havada saatlerce beklemek zorunda kaliyor.

"Zorlaniyoruz ama hastalarimizi geride birakmayacagiz"

Sason ilçesinde bir metre karla kapli yolda hasta kurtarma çalismalari baslatan Sason 112 acil ambulans ekibi, kar ve don nedeniyle saatlerce verdikleri mücadelenin ardindan hastayi almayi basardi. Yogun kar yagisi nedeniyle bazi yerlerde bir metrelik yeri geçebilmek için bir saat ugrastiklarini belirten saglik ekibinden Yakup Baz, “Acil hasta ihbari aldik. Yaklasik iki saattir yoldayiz. Ilçemizde cografi kosullari çok kötü. Paletli ambulans ile hastamiza ulasmaya çalisiyoruz. Insallah biran evvel hastamiza ulasarak hastaneye sag salim ulastirmayi basaracagiz” dedi.

Hastayi kurtarmak için canla basla çabalayan ekipler 8 saatlik çalismanin ardindan hastayi alarak hastaneye ulastirdi.
Kaynak: İHA