Battalgazi'de 'Tavuklari' Telef Olmaktan Ekipler Kurtardi

Malatya’da etkili olan kar yagisinin ardindan tavuklarina yem veremeyen vatandasin yardimina Battalgazi Belediyesi ekipleri yetisti. Ekiplerin 5 saatlik zorlu bir yolculugun ardindan is makinelerinin yardimiyla götürdügü yemler sayesinde tavuklar telef olmaktan kurtarildi.

Battalgazi'de 'Tavuklari' Telef Olmaktan Ekipler Kurtardi
Battalgazi’de tavuk yetistiriciligi yapan bir üreticinin yardimina Battalgazi Belediyesi ekipleri yetisti. Malatya genelinde etkili olan kar yagisinin ardindan tavuk kümesine gidemeyen üretici Salih Çakir, belediye ekiplerinden yardim talebinde bulundu. Tavuklarin 3-4 gündür aç oldugunu ve yem veremedigi takdirde telef olacagini yetkililere aktaran Çakir, aldigi yemlerin bir an önce kümese götürülmesini talep etti. Çakici’nin talebi üzerine harekete geçen Zabita ve Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, yemleri araca yüklendikten sonra Karatepe Mahallesine gitti. Zaman zaman yolda mahsur kalan ekipler, 25 kilometrelik karli yolda uzun ugraslar sonrasinda köye vardi. Aracin giremedigi noktada ise Battalgazi Belediyesi’nin ait is makinesi devreye girdi. Yemler is makinesine yüklendikten sonra baska bir zorlu yolculuk basladi.

Tipiden kapanan yaklasik 3 kilometrelik yol is makinesiyle gidildi. Yaklasik 5 saat süren zorlu yolculugun ardindan yaklasik 350 tavugun bulundugu kümese ulasildi. Hummali çalismalarinin sonunda kümese varan ekipler, tavuklara yemi yetistirmeyi basardi. Ekiplerin koordineli ve basarili çalismasiyla telef olmadan tavuklarina yem yetistiren üretici Salih Çakici, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ve ekibine tesekkürlerini iletti.

“Hayvanlarima 4 gündür yem veremedim”

Battalgazi Belediyesi’nin büyük bir fedakarlik örnegi ortaya koydugunu aktaran üretici Salih Çakici, “Yollar kapali oldugundan dolayi kümese gelemedim ve tavuklarin yem ve su ihtiyacini gideremedim. Sag olsun Battalgazi Belediyesinden yardim istedim ve onlarda zaman kaybetmeden tavuk yemimi ve ulasimimi sagladilar. Bu hayvanlara 4 gündür yem veremedim. Biraz daha vermeseydim hayvanlar telef olacakti. Hamd olsun bir hayvanim bile ölmedi. Bu zorluklari ekiplerin sayesinde yendim. Beni magdur etmediler ve özellikle Battalgazi Belediye Baskanim Osman Güder’e tesekkürlerimi sunuyorum. Belediyemizin gösterdigi kolayliklar sayesinde geldik ve baskanimizin iyiliklerini hiçbir zaman unutmam. Sonsuz sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA