Amasya Valisi Masatli Açiklamasi 'Iki OSB'nin Genislemesi 2022 Yatirim Programinda'

Amasya’nin Merzifon ve Suluova ilçelerindeki 2 organize sanayi bölgesinin(OSB) genisleme projelerinin 2022 yili yatirim programina dahil edildigi açiklandi. Amasya Valisi Mustafa Masatli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in onayiyla Merzifon OSB’ye 40 milyon TL, Suluova TDI Besi OSB’ye 26 milyon TL olmak üzere toplamda 66 milyon TL’lik bütçe ayrildigini belirtti.

Amasya Valisi Masatli Açiklamasi 'Iki OSB'nin Genislemesi 2022 Yatirim Programinda'


“Istihdam sayisi 6 bin 400 oldu”

66 firmanin faaliyet gösterdigi Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklasik 1,5 yil öncesinde istihdam edilen çalisan sayisinin 4 bin 700 oldugunu hatirlatan Vali Masatli, “Su an itibariyla istihdam sayisi 6 bin 400 oldu. Bin 700 kisilik bir istihdam artisini saglamis olduk. Elektrik tüketimi de yüzde 25 artmis oldu. Hem üretim hem de istihdam artisi var” dedi.



“9 bin kisiye istihdam saglanacak”

Yatirim programina alinan 144 hektarlik genisleme alaninda 70 sanayi parseli bulunduguna deginen Mustafa Masatli, “Bu alan tam kapasiteyle faaliyete geçtiginde yaklasik 9 bin kisiye istihdam saglanmasini bekliyoruz” diye konustu.



“Suluova TDI Besi OSB Avrupa devleri arasina girecek”

Genisleme çalismasiyla birlikte Avrupa’nin en büyükleri arasina girmesi hedeflenen Suluova Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi genisleme alaninin da 2022 yili Cumhurbaskanligi Yatirim Programina dahil edildigine isaret eden Masatli, “Ülkemizin ilk Besi OSB’si olan Suluova TDI Besi OSB büyükbas hayvancilikta ülkemizin sayili merkezlerinden olan Suluova’miza ayri bir deger katmaktadir. Bizde sektörün büyük üreticilerine kirmizi et tedariki yapan Amasya’yi bölgemizin ‘kirmizi et üretim merkezine’ dönüstürme hedefimizi ifade etmistik. Hali hazirda 32 besi parseli ve 3 sanayi parselinde faaliyetlerini sürdüren OSB’mizin 62,5 hektarlik genisleme alaninda 26 yeni besi parseli ve 2 sanayi parseli olusturulmasi planlanmaktadir. Suluova Besi OSB ilave alan ile birlikte toplam 152,5 hektar alan üzerinde 58 besi ve 5 sanayi parseli olmak üzere 63 parselde toplam kapasitesini 18 bin 700 büyükbas hayvana çikaracaktir. Ilimiz adina büyük önem tasiyan bu yatirimlarin Amasya’miza ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum. Bu süreçte bizlere her daim destek olan ve yol gösteren Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimi arz ediyor, ilgili bakanliklarimiza ve kamu kurumlarimiza da tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA