Yasli Kadini 'Eline Kelepçe Takarim' Sözüyle Korkutarak Dolandirdi

Amasya’nin Gümüshaciköy ilçesinde yasayan yasli çift, altinlarini, ziynet esyalarini ve bir miktar paralarini telefon dolandiricilarina kaptirdi. Çiftin kapisina gelip kendisini polis olarak tanittigi yasli kadini “Eline kelepçe takarim” diye korkutan dolandirici, jandarma ekiplerince kiskivrak yakalandi.

Yasli Kadini 'Eline Kelepçe Takarim' Sözüyle Korkutarak Dolandirdi
Edinilen bilgiye göre, Derbentobrugu köyünde yasayan Ayse (73) ve Adil Koç (76) çiftini telefonla arayip kendisini jandarma olarak tanitan sahis, bir sorusturma nedeniyle evlerine gelecek kisiye altin ve paralarini vermelerini istedi.

Panige kapilan Adil Koç’un telefonla konustugu sirada polis olarak tanitan sahsin evin kapisina gelip kendisinden altinlarini isteyince süphelendigini anlatan Ayse Koç, “Polis oldugunu belirtti.

‘Polis arabasi nerede’ dedim. ‘Eline kelepçeyi takarim’ deyince panikleyip altinlari ve paralari verdim” diye konustu.

Bu sirada bölgede devriye gezen Gümüshaciköy Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, çiftin yakinlarinin ihbari üzerine durdurduklari ticari taksideki I.U.A’yi (21) üzerinde yasli çifte ait oldugu belirlenen para ve altinlarla yakalayarak gözaltina aldi.

Bin 237 dolar, 5 altin bilezik, 2 gram altin, 3 tam altin, 2 altin küpe, 150 lira ve altin alyansi teslim edilen Koç çifti, jandarma ekiplerine tesekkür etti.

Jandarmalar, “Sizleri telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savci olarak tanitip para, altin isteyen sahislara inanmayin” uyarisinda bulundu.
Kaynak: İHA