Kartal'da Hemsirenin Basindan Vurularak Öldürülmesine Iliskin Sorusturma

Kartal’da Aile Sagligi Merkezi’nde hemsire olarak çalisan Ömür Erez’in silahla vurularak öldürülmesine iliskin Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatildi. Olaydan önce maktulün bir tanigi arayarak, "Bu Konyali beni öldürecek, gel beni kurtar" dedigi ortaya çikti.

Kartal'da Hemsirenin Basindan Vurularak Öldürülmesine Iliskin Sorusturma


Kartal Yunus Mahallesi 10 nolu Aile Sagligi Merkezi’nde hemsire olarak çalisan Ömür Erez’in (34) Rahmi Uygun (39) tarafindan silahla vurularak öldürülmesine iliskin Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatildi. Yapilan ilk arastirma sonuçlarina göre, maktul Ömür Erez’in Kartal 10. no’lu Aile Sagligi Merkezi’nde hemsire olarak görev yaptigi, iki defa evlenip bosandigi, son bosandigi esiyle ilgili 2019 ve 2020 yillarinda ‘kasten yaralama’ ve ‘kisilerin huzur ve sükûnunu bozma’ suçlarindan sikâyet müracaatinin oldugu, ancak süpheli Rahmi Uygun ile ilgili herhangi bir müracaatinin bulunmadigi belirlendi.

Süphelinin olay saatinde maktulün isyerine M.T. adina kiralanmis araçla gelerek olayi gerçeklestirdigi ve ayni araçla olay yerinden birlikte firar ettikleri, olay yerinde yapilan incelemede 5 adet 7.65 mm kovan ve 1 çekirdek elde edildigi ögrenildi.

‘KONYALI BENI ÖLDÜRECEK, GEL BENI KURTAR’

Mevlüt K. ve Nurdan Isil H. adli taniklarin ilk beyanlarina göre, maktulün Konya’da ikamet eden süpheli ile 2 yil önce sosyal medya üzerinden tanistigi, 1 yil kadar görüstügü, bu süre zarfinda maktulün Konya iline birkaç kez gidip geldigi, ancak daha sonra ayrildiklari, bundan sonra süphelinin maktulü sik sik rahatsiz ettigi, süphelinin maktulle aralarinda çikan bir tartismadan dolayi 19 Ocak günü Konya’dan Istanbul’a geldigi, olaydan önce maktulün tanik Mevlüt K.’yi arayarak "Bu Konyali beni öldürecek, gel beni kurtar" dedigi bilgisine ulasildi.

IFADELERI ORTAYA ÇIKTI

Süpheli Rahmi Uygun’un ayni gün Bagcilar ilçesinde yakalandigi, olayda kullanildigi degerlendirilen ruhsatsiz 1 adet tabancanin da ele geçirildigi belirtildi. Süphelinin ilk beyaninda, "Olayi maktulün kendisinden sürekli para istedigini, toplamda kendisine 200 bin TL borç para verdigini, borcunu istediginde ise kendisine ödeme yapmadigi ve kendisini rencide edici sekilde davrandigindan dolayi olayi gerçeklestirdigini" beyan ettigi, süphelinin gözaltina alindigi kaydedildi.

(Gamze Erdemir / IHA)
Kaynak: İHA