Ingiltere'de Osmanli Padisahlarina Ait Tablolar 1 Milyon 346 Bine Sterline Alici Buldu

Ingiltere’nin en büyük müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s tarafindan açik artirmaya çikarilan Osmanli padisahlarindan Kanuni Sultan Süleyman, Yildirim Bayezid, 2. Bayezid, 2. Murad, 1. Mehmed ve Timur Imparatorlugu’nun kurucusu Timur’a ait 6 yagli boya tablo, 1 milyon 346 bin sterline alici buldu.

Ingiltere'de Osmanli Padisahlarina Ait Tablolar 1 Milyon 346 Bine Sterline Alici Buldu


Iskoçya’da bir manastirin çati katinda bulunan Osmanli padisahlarindan Kanuni Sultan Süleyman, Yildirim Bayezid, 2. Bayezid, 2. Murad, 1. Mehmed ve Timur Imparatorlugu’nun kurucusu Timur’a ait yagli boya tablolari Ingiltere’nin en büyük müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s tarafindan açik artirmaya çikarildi. Müzayede evinin "Kraliyet ve Soylular" koleksiyonunda yer alan, 50 bin sterlin ila 70 bin sterlin arasinda paha biçilen 6 tablo, yapilan açik attirmada 1 milyon 346 bin sterline alici buldu.

Tuval üzerine yagli boya ile yapilan 6 portreden olusan ve 17’inci yüzyildan kalma olan tablolar, müzayede evindeki açik arttirmada en yüksek fiyata satilan eser oldu. Müzayede evinin esere iliskin verdigi bilgilere göre, portrelerin, 16. yüzyilda Italyan Rönesans tarihçisi ve biyografi yazari Paolo Giovio tarafindan, hükümdarlarin, devlet adamlarinin ve diger önemli sahsiyetler suretinden olusan "Giovio" serisindeki çalismalara dayandigi belirtiliyor.
Kaynak: İHA