Asker Ve Köy Koruyuculari 3 Gündür Seferber Oldugu Keçileri Bulup Sahibine Teslim Etti

Batman’in Sason ilçesinde 3 gündür arama çalismalarini sürdüren jandarma ve güvenlik köy koruculari ekipleri, köylünün 22 keçisini bulup teslim etti.

Asker Ve Köy Koruyuculari 3 Gündür Seferber Oldugu Keçileri Bulup Sahibine Teslim Etti


Edinilen bilgilere göre, Sason ilçesine bagli Bogazkapi köyünde besici Tayfur Baysan, köyün yakinlarinda keçilerini yemlemeye çalistigi sirada yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle 22 keçisi gözlerden kayboldu. Bir süre sonra firtinanin kismen dinmesiyle köyün her tarafinda arama baslatan Baysan’in yakinlari, yapilan tüm aramalara ragmen keçilerden herhangi bir ize rastlamadi. Baysan ailesinin yardim talep etmesi üzerine, Il Jandarma Komutanliginin emriyle aramalara güvenlik köy koruculari ve jandarma ekipleri de katildi.

Yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle aramalarin güçlükle yapildigi arazide, keçiler köyden yaklasik 5 kilometre uzaklikta bulundu.

Keçileri soguk havadan dolayi yürüyemedigi yerde korucular ve askerler kucaginda tasidi. Besici Tayfur Baysan, Il Jandarma Komutanliginin emriyle Sason Ilçe Jandarma personelinin aramaya katildigini belirterek, “Keçilerimi kurtardilar. Allah razi olsun, tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA