Kapisi Açik Birakilan Binadaki Bisikletleri Çaldilar

Küçükçekmece’de, bina kapisinin açik oldugunu fark eden 3 hirsiz, bodrum kattaki bisikletleri çaldi. Bisikletlerin çalinma ani güvenlik kamerasina yansidi.

Kapisi Açik Birakilan Binadaki Bisikletleri Çaldilar
Olay, geçtigimiz Persembe günü aksam saatlerinde Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 6 katli bir binada yasandi. Edinilen bilgiye göre, kimligi henüz belirlenemeyen 3 kisi, kapinin açik oldugunu fark edince binanin içine girdi. Üst katlara çikan 3 kisi önce etrafi kontrol etti. Daha sonra bodrum kata inen hirsizlar, burada bulunan 3 bisikleti çalarak kayiplara karisti. Persembe günü disari çikmak için bodrum kata inen çocuklar, bisikletlerin yerinde olmadigini gördü. Bunun üzerine babalarina söyledi.

Babalari Hüseyin Akay, güvenlik kamerasini inceledi ve bisikletlerin 3 kisi tarafindan çalindigini fark etti.

Akay, hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri parmak izi ve güvenlik kamerasi incelmesinin ardindan hirsizlari yakalamak için çalisma baslatti. Hirsizlarin binaya girerken ve bisikletleri çalma anlari güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi.

3 tane bisikletin yaklasik 8-10 bin TL degerinde oldugunu belirten bisikleti çalinan çocugun babasi Hüseyin Akay, “Persembe günü oglum telefon açti, baba bisikletim yok yerinde dedi.

Kamera kaydina baktigim zaman 4-5 tane genç binaya giriyorlar, önce kesif yapiyorlar. Kimsenin olmadigini fark edince, bisikletleri tek tek alip götürüyorlar. Arastirdik Kanarya’da oturan gençler oldugunu söylediler. Bisikletlerin hepsi faturali, polislere haber verdik, geldi. Gerekli incelemeleri yapti ve bunlardan sikayetçiyiz” diye konustu.

Hirsizlardan biktiklarini anlatan bina sakini Ridvan Toprak, “Aksam saat 18.00 gibi 3 kisi binaya giriyor ve komsularimizin çocuklarinin bisikletlerini çaldilar. Illallah ettik bu hirsizlardan, artik ne yapacagimizi bilmiyoruz. Dis kapimiz açik kalmis. Üst katlara çikiyorlar, ayakkabilarimiza bakmislar. Asagiya gelip bodrum katindan bisikletleri çalmislar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA