Donan Baraj Gölünün Manzarasi Kartpostallik Görüntü Olusturdu

Bayburt’un Demirözü ilçesinde bulunan ve yaz ayinda ilçe nüfusunun 15 kati turist agirlayan Demirözü Baraji’nin yüzeyi tamamen dondu. Iki dag arasinda gökyüzündeki bulutlarin buza yansidigi gölün manzarasi kartpostallik görsel olusturdu. Çocuklar buz tutan göl üzerinde yürüyüs yaparak eglenceli anlar yasadi.

Donan Baraj Gölünün Manzarasi Kartpostallik Görüntü Olusturdu
Bayburt’ta geceleri eksi 20 dereceye kadar düsen hava sicakligi nedeniyle Demirözü Baraji buz tuttu. Demirözü ilçesi sinirlari içerisinde bulunan 63 milyon metreküp su kapasiteli, 24 bin metrekarelik alana sahip Demirözü Baraj Gölü dondu. Yaz aylarinda yaklasik 15 bin hektarlik tarim arazisini sulamak için kullanilan, ayni zamanda kafes balikçiligi da yapilan baraj gölünde, balik kafesleri buz kütlesinin içinde kaldi.

Baraj gölüne gelen ziyaretçiler, buzla birlikte olusan muhtesem manzarayi cep telefonlariyla görüntülü baglanti yaparak baska sehirlerde yasayan Bayburtlu akrabalarina izlettirmeyi ihmal etmediler.

Demirözü Baraj Gölü’nün çok güzel bir hal aldigini belirten vatandaslar, “Hava çok soguk ama manzara süper. Göl tamamen donmus. Burasi yazi ayri kisin ayri bir güzel yer. Çok sayida misafir agirliyor” ifadelerine yer verdiler.

Buz tutan gölü droneyle görüntüleyen Erdinç Yaya ise, “Bos zamanlarimda Bayburt’un degisik yerlerini gezip, görüntülüyorum. Demirözü’de buz tutan manzarasiyla muhtesem olmus. Bayburtlu gezgin olarak çok güzel bu yerleri tavsiye ediyoruz” dedi.

Buz tutan göl üzerinde yürüyüs yapip kisin keyfini yasayan çocuklar ise oldukça mutlu oldu. Soguk havaya aldiris etmeyen çocuklar buz üzerinde dakikalarca eglendi.

“Yazin ilçe nüfusunun 15 kati turist agirladi”

Daglarin arasinda 1700 rakimda kesfedilmeyi bekleyen doga harikasi Demirözü Baraj Gölü, her geçen gün daha fazla ilgi görüyor.

Demirözü ilçesinde tarim arazilerinin sulanmasi için yapilan Demirözü Baraji turizme büyük katki sagliyor. Gölde sefer yapan ‘Dirilis’ adli tekne sayesinde geçtigimiz yaz 9 bin 247 kisi olan ilçe, nüfusunun 15 kati turist agirlandi. Türkiye’nin sulama amaçli yapilan en büyük barajlarindan olan 1700 rakimli Demirözü Baraji’nda 2017 yilinda ‘Dirilis’ adi verilen tekneyle düzenlenmeye baslanan turlar, yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgisini çekti. Adeta turist patlamasi yasanan ilçeyi bu sene yaklasik 40 bin kisi ziyaret ederek tekneyle tur atti. Devlet Su Isleri Genel Müdürlügünce Lori Çayi üzerinde sulama amaçli insa edilen ve 2015 yilinda su tutmaya baslayan Demirözü Baraji’nda belediyenin kendi imkanlariyla çesitli turizm aktiviteleri de zaman zaman yapiliyor.
Kaynak: İHA