Battalgazi'de Can Dostlar Için 19 Yeni Besleme Noktasi

Sokak hayvanlari ve yabani hayvanlar için yürüttügü çalismalarina hiz veren Battalgazi Belediyesi, sokaktaki ’Can Dostlar’ için ilçenin 19 farkli noktasinda yeni besleme noktalari olusturdu. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Battalgazi’deki can dostlarimizin daha iyi sartlarda beslenmelerini sagliyoruz, hayvan severlerin gözü arkada kalmasin” dedi.

Battalgazi'de Can Dostlar Için 19 Yeni Besleme Noktasi
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlariyla sokak hayvanlarinin mama ve su ihtiyaçlarinin düzenli olarak karsilamak için özel bir çalismaya daha imza atildi. Battalgazi Belediyesi tarafindan hem sokaklarin daha temiz ve hijyenik olmasi hem de kis ayi nedeniyle hayvanlarin beslenmesini daha saglikli yerine getirmek için sokakta yasayan sahipsiz hayvanlara ilçe genelinde 19 noktada yeni besleme noktalari olusturdu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü bünyesinde olusturulan bu özel ekip, hayvan severler ile birlikte belirlenen noktalara haftada üç kez mama birakacak. Sokakta yiyecek bulmakta zorluk çeken hayvanlarin aç ve susuz kalmasinin önüne geçecek olan bu çalisma özellikle hayvan severlerden tam not aldi.

“Hayvan severlerin gözü arkada kalmasin”

Hayvan severlerin gözlerinin arkada kalmamasini isteyen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Tüm canlilarin yasam haklarinin korunmasi bizim sorumluluk alanlarimizdan birini olusturuyor. Dünyayi tüm canlilarla birlikte paylasiyoruz. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) ‘Kim hayvanlara merhamet ederse Allah da kiyamet gününde o kimseye merhamet eder’ buyuruyor. Bu konuda duyarlilik ve özen bekliyoruz. Kis ayiyla birlikte sokak hayvanlarinin mama ve su ihtiyaci da artti. Ekiplerimiz, ilçemizde periyodik olarak sokak hayvanlarinin ihtiyaçlarini karsiliyordu ama bunu daha genis alanlara yaymak gerekiyordu. Bizler de ilçemizin 19 farkli noktasinda besleme noktalari olusturma karari aldik. Olusturacagimiz bu noktalarda can dostlarimizin mama ve su ihtiyaçlarini karsilayacagiz. Olusturulan bu noktalara düzenli olarak mama birakilacak. Hayvanlarimiz böylelikle yiyeceklere rahat ulasabilecek. Sunu ifade etmek istiyorum; Battalgazi’deki hayvan severlerimizin gözü arkada kalmasin. Battalgazi hayvan dostu bir ilçe. Çocuklarimiza hayvanlara karsi sevgi ve sefkatle davranmalarini, eziyet etmemelerini de mutlaka ögretelim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA