Cumhur Ittifaki'ndan Ankara'da Yerel Medyaya Destek

Ankara Büyüksehir Belediye Meclisi yerel medyaya destek olmak amaciyla mecliste görüsülen kararlarin Ankara’da günlük yayin yapan yerel gazetelerde resmi ilan tarifesi ile yayinlanmasi konusunda karar aldi.

Ankara Büyüksehir Belediye Meclisi yerel medyaya destek olmak amaciyla mecliste görüsülen kararlarin Ankara’da günlük yayin yapan yerel gazetelerde resmi ilan tarifesi ile yayinlanmasi konusunda karar aldi. Konuyla ilgili açiklama yapan Ankara Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Burhan, “Ankara Büyüksehir Belediyesi’nde baslatilan bu uygulamanin diger tüm sehirlerde de uygulanarak belediyelerimizin kendi illerindeki gazetelere destek olmalarini bekliyoruz” dedi.

Ankara Büyüksehir Belediye Meclisi’nin ocak ayi 5. oturumunda Cumhur Ittifaki’nin yerel medyaya destek olma konusuyla ilgili meclise sundugu gündem maddesi görüsüldü.

Mecliste görüsülen; Ankara Büyüksehir Belediye Meclisinde alinan ve kesinlesen kararlarin özetleri Basin Ilan Kurumu araciligiyla Ankara’da günlük yayin yapan yerel gazetelerde resmi ilan tarifesi ile yayinlattirilarak, ilan bedellerinin ve diger tüm is ve islemlerinin Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Dairesi Baskanligi’nca ödenmesi ve takip edilmesi maddesi komisyon tarafindan kabul edildi.

“Yerel medya bu ülkenin teminatidir”

Cumhur Ittifaki’nin yerel medyaya destek vermesi ile ilgili konusan Meclis Üyesi Sinan Burhan, “Bütün meclis üyelerine yerel basina destek nedeniyle çok tesekkür ediyorum. Yerel medya çok önemli. Demokrasinin kurumsallasmasi, köklesmesi bakimindan, ulusal medya kadar yerel medya da fevkalade önemlidir. Anayasamizin 28. Maddesi; ’basin hürdür, sansür edilemez’ deniliyor. Basinin hür olmasinin en temel yolu da ekonomik bagimsizliktir. Yerel medya Kuvayi Milliye ruhuna sahiptir. Ezan, bayrak, Cumhuriyet degerlerine baglidir. Bu ülkenin teminatidir. Yerel medyadan mandaci olmaz, yerel medyadan darbeci olmaz, Türkiye’deki hiçbir darbede yerel medyanin fonksiyonu yoktur. O yüzden yerel medyanin güçlendirilmesi adina vermis oldugunuz bu destekten dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Sinan Burhan ayrica, “Ankara Büyüksehir Belediyesi’nde baslatilan bu uygulamanin diger tüm sehirlerde de uygulanarak belediyelerimizin kendi illerindeki gazetelere destek olmalarini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA