Üniversiteye Hazirlanan Ögrenciler SANKO Üniversitesi'nde

Sahinbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12’nci sinif ögrencileri, üniversite ve bölüm tercihleri ile ilgili bilgi almak için SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Üniversiteye Hazirlanan Ögrenciler SANKO Üniversitesi'nde
Hasta ve Yasli Hizmetleri Alan Sefi Eyüp Çilgin, Hasta ve Yasli Hizmetleri Ögretmeni Emine Bulduk, Rehber Ögretmen Neslihan Sever ile Tarih Ögretmeni Servet Uygun esliginde programa katilan ögrencilere, yöneticiler ve akademisyenler tarafindan bölümlerle ilgili bilgi verildi.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. M. Metin Bayram, SANKO Üniversitesi ve Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Tibbi Görüntüleme Teknikleri Programi hakkinda bilgi aktardi. Radyoloji Ana Bilim Dali Baskani da olan Prof. Dr. Bayram, SANKO Üniversitesi’nin, kâr amaci gütmeyen, ögrenci odakli, bilimsel arastirma yapmak üzere kurulan bir üniversite oldugunu söyledi.

SANKO Üniversitesi’nde Tip Fakültesi ve Saglik Bilimleri Fakültesi, SHMYO ile Lisansüstü Egitim Enstitüsü’nde egitim verildigini belirten Prof. Dr. Bayram, SHMYO Tibbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü ile ilgili olarak su bilgileri paylasti:

“Radyoloji alaninda çalismalar ekip isi ve bu alanda hizmet veren cihazlari kullanabilecek ekip yetistirmek amaciyla tibbi görüntüleme teknikleri bölümünü kurduk. Hocalarimiz, ögrencilerimizle birebir ilgilenip yetismeleri için büyük gayret sarf ediyor. SANKO Üniversitesi Hastanesi bölgede her zaman lider bir hastane konumunda olup ögrencilerimiz hastanede gördükleri uygulamali egitimlerle meslegine hazir bir sekilde mezun olacaklar. Bölüm mezunlari Türkiye’nin her tarafinda çok rahat is bulabilme imkanina sahipler.”

Doç. Dr. Erdal Uysal

SHMYO Ameliyathane Hizmetleri Programi Baskani Doç. Dr. Erdal Uysal ise ameliyathane teknikerliginin, mezun sayisinin az olmasi ve özel hastanelerin çogalmasiyla daha çok ihtiyaç duyulan bir meslek haline geldigine vurgu yapti.

Ameliyathane hizmetleri bölümünün son yillarda çok revaçta oldugunu animsatan Doç. Dr. Uysal, söyle devam etti: “Mezunlarimiz kamu ve özel sektördeki saglik kurum ve kuruluslari bünyesindeki ameliyathanelerde istihdam imkâni bulabilirler. Bölgemizde faaliyet gösteren saglik kuruluslarinda da ameliyathane teknikeri ihtiyaci var. Üniversitemiz hastanesinde mikro cerrahi dahil özellikli ameliyatlarin yapilabildigi, istenildiginde ameliyatlarin kamera ile kaydedilebildigi ve uzaktan izleme ile egitim gerçeklestirilebilen tam donanimli on ameliyathane bulunmaktadir.

Ögrencilere üniversite bünyesinde veya farkli sehirler ve ülkelerde gerçeklestirilen kongre ve sempozyumlara katilma imkâni saglanmaktadir. Üniversitemiz TÜBITAK vb. kuruluslarin destekledigi bilimsel projelerin yürütülmesinde modern laboratuvar imkanlarina sahip olmasi, güçlü, genç ve dinamik akademik kadrosu, Ingilizce dil egitimine verdigi önem, kütüphanesi ve Erasmus gibi yurtdisi egitim olanaklari sayesinde ögrencilerimize avantajlar sunmaktadir.”

Dr. Ögr. Üyesi Demet Ari Yilmaz

SHMYO Ilk ve Acil Yardim Program Baskani Dr. Ögr. Üyesi Demet Ari Yilmaz da teknolojik donanima sahip ve yenilikleri takip eden üniversite olduklarini animsatti.

Ögrencilerin üniversite bünyesinde bulunan özel donanimli simülasyon laboratuvarinda insanin biyolojik özelliklerine es deger robotlar üzerinde egitimin ilk yillarinda uygulamalari deneyimlediklerini anlatan Dr. Ögr. Üyesi Yilmaz, “Sonrasinda ögrenciler hastalarla bir araya geliyor. Bu çok özel ve her üniversitenin sahip olamayacagi bir imkân. Bu sayede ögrencilerimiz teorik ve pratik egitimi bir arada aliyor” dedi.

Saglik hizmetlerinde ilk ve acil yardimda görev almanin hasta ve hasta yakinlariyla ilk karsilasma oldugunu animsatan Dr. Ögr. Üyesi Yilmaz, “Biz de ögrencilerimizi zorlu ama sonuçlariyla gururlandiran bu görev için en dogru sekilde hazirliyoruz” diye konustu.

Dr. Ögr. Üyesi Damla Usalan

SHMYO Anestezi Programi’ndan Dr. Ögr. Üyesi Damla Usalan, anestezi teknikerliginin, saglik egitimi alan diger yardimci saglik personeline göre daha fazla hiz, beceri ve uyaniklik gerektiren çok özel bir bölüm oldugunu vurguladi.

Anestezi teknikerliginin, insan hayatina ve hayati fonksiyonlarina dogrudan müdahale edebilen ve bu anlamda çok kutsal ve degerli bir brans oldugunun altini çizen Dr. Ögr. Üyesi Usalan, söyle devam etti:

“Ameliyathane disinda uygulanan bazi islemlerde de hastalara anestezi uygulamasi yapiyoruz. Hastalara yapilan acil ve hayati müdahalelerde hekimin yaninda yardimci saglik personeli hatta hekimin sag kolu olarak yer alirlar. Ameliyathaneler basta olmak üzere her türlü yogun bakim ve acil servislerde çalisma olanagina sahipler.”

Dr. Ögr. Üyesi Usalan, mezunlarin birincil görev alanlarinin ameliyathaneler olmasina karsin, ameliyata giren hastalarin basindan sonuna kadar anestezi uygulamasi ve yönetiminden sorumlu olduklarini da kaydetti.

Dr. Ögr. Üyesi Tugba Ustaoglu

Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Ögr. Üyesi Tugba Ustaoglu ise ögrencilere; bölüm mezunlarinin çalisma alanlari, hangi alanlarda branslastiklari, egitim süresince aldiklari dersler ve içerikleri hakkinda bilgi sundu.

Ögr. Gör. Hakan Polat

Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Ögr. Gör. Hakan Polat, fizyoterapistlerin kamu ve özel hastaneler, özel egitim merkezleri, spor kulüpleri disinda da pek çok alanda istihdam imkani bulundugunu bildirdi.

Nüfusun ve hastaliklarin artmasiyla birlikte fizyoterapistlere duyulan ihtiyacin arttigina dikkat çeken Ögr. Gör. Polat, bunun da mezunlarin istihdamini kolaylastirdigini vurguladi.

Ars. Gör. Sinem Bebek

Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü’nden Ars. Gör. Sinem Bebek, ögrencilere hemsirelik bölümüyle ilgili paylasim yapti.

Hemsireligi, “sanat ve bilimden olusan bir saglik disiplini” olarak tanimlayan Ars. Gör. Bebek, sözlerini söyle tamamladi:

“Bu meslegi icra edenlerin yetismesinde iyi programlanmis, uzman ögretim elemanlari tarafindan bir egitimin verilmesi sarttir. Üniversitemizde teorik ve uygulamali olarak egitimlerini sürdüren ögrenciler, hastanemiz ve diger ilgili alanlarda egitimlerini tamamlamaktadir. Ögrenciler birçok sosyal sorumluluk projesinde yer almaktadir.”

Tanitim Ofisi Sorumlusu Sema Tavsancil ise SANKO Üniversitesi’nde ögrencilere saglanan burs imkanlari, egitim olanaklari, kulüpler ve etkinliklerle ilgili bilgi aktardi.

Ziyaret, ögrencilere armagan takdiminin ardindan ani fotografi çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA