Servis Minibüsünde Mahsur Kalan Ögrenciler Kurtarildi

Sel kabusunun yasandigi Mugla’nin Bodrum ilçesinde minibüste mahsur kalan bir grup ögrenci, Bodrum Belediyesi ekiplerince kurtarildi. Selle birlikte tikanan dere yatagi ve menfez önünden çikan araç lastikleri ise dikkat çekti.

Servis Minibüsünde Mahsur Kalan Ögrenciler Kurtarildi
Aksamüstü saatlerinde bati mahallelerinde sel kabusu yasanan Bodrum’da onlarca ev ile isyeri sular altinda kalmisti. Selden etkilenen bölgelerde su tahliye ve temizlik çalismalari sürüyor. Çalismalara belediye ekiplerinin yani sira Bodrum Itfaiye Grup Amirligi ve Mugla 911 Arama Kurtarma ve Arastirma Dernegi gönüllüleri de destek veriyor.

Sel nedeniyle kapanan Bodrum Turgutreis karayolu trafige yeniden açildi. Peksimet Mahallesi Kadikalesi mevkiinde su tahliye çalismalari devam ediyor.

Ortakent Mahallesi’nde selde minibüste mahsur kalan bir grup ögrencinin imdadina bölgede incelemeler bulunan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ve beraberindekiler yetisti. Minibüsten Belediye Baskani Ahmet Aras’in da bulundugu kamyonete alinan ögrenciler, evlerine götürüldü.

Bodrum - Turgutreis karayolunda tikanan menfez yolun kapanmasina neden olmustu. Menfez önünden ve dere yatagindan çikan araç lastikleri, dikkat çekti. Araç lastiklerinin menfezlerin tikanmasinda büyük etkisi oldugu ifade edildi.

Bodrum Belediyesi’nin Temizlik Isleri Müdürlügü, Fen Isleri Müdürlügü, zabita ekipleri sahada çalismalarini sürdürüyor. Belediyeniz Cenaze Isleri Birimi çalisanlari da yürütülen temizlik çalismalara destek veriyor.

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, yardimcilari Tayfun Yilmaz, Hüseyin Tutkun ve Turgay Kaya’nin da aralarinda bulundugu heyetle selden zarar gören Islamhaneleri bölgesinde incelemelerde bulundu, magdur vatandaslarla bir araya geldi. Aras, su baskinlarindan dolayi esyalari kullanilamaz hale gelen vatandaslarin tüm zararlarinin karsilanacagini dile getirdi.

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, basin mensuplarina yaptigi açiklamada hasar tespit çalismalarina basladiklarini ifade ederek söyle dedi:

“Burada muhtarimla simdi tespit yapiyoruz. Yaklasik 15 tane evin zemin katlarina su girdigini gördük. Esyalari tahrip olmus, vatandaslarimiz zor durumda. Onlarin hepsine yardimci olacagiz. Sayin kaymakamimizla görüstük hem AFAD tarafindan hem belediye tarafindan zararlar kesinlikle tazmin edilecektir. Bu konuda vatandaslarimizin süphesi olmasin. Bizim, amacimiz bundan sonra su ve sel baskinlarina kesinlikle ugramamasi. Kanalizasyon çalismalari bittikten sonra burada yagmur suyu tahliye faaliyetleri, yol düzenleme islemleri yapilacak. Bu 3 günlük ve yarin sabah da devam edecek.”

Çok siddetli bir yagis oldugunu ifade eden Aras, “Bizim de tahmin etmedigimiz bölgelerde sel ve su baskinlari oldu. Bir daha su baskinlarin yasanmasina izin vermeyecegiz. Vatandaslarimizin sikayetlerine tamamen katiliyoruz, vatandaslarimizin sikintilarini dinlerken bizde çok büyük üzüntü içerisindeyiz. Bize üzülmek degil bu isi çözmek görev verilmis. Onun için buradayiz. Bu gecede tüm ekipler birlikte görev basindayiz. Selden zarar görmüs evlerin temizlik islerine ekiplerimiz yardimci olacak. Ben tekrar tüm vatandaslarimizdan bu duruma geldigimiz için özür diliyorum.” dedi.

Dere yataklarinin çöplük gibi kullanildigina dikkati çeken Aras, “Dere yatagindan lastik, mobilyalar ve çöpler çikiyor. Bu su an da gördügümüz tablolara yol açiyor. Dere yataklarini temiz tutmamiz lazim ki su normal akisinda gidebilsin.” diye konustu.

Kaynak: İHA