Sakarya'dan Agri Tasliçay'a Kardes Sehir Eli
Kardes sehir projesi kapsaminda Sakarya Büyüksehir Belediyesi öncülügünde hazirlanan 700 koli yardim malzemesi Agri’nin Tasliçay ilçesine dualarla ugurlandi.

Kardes sehirlerin aralarinda kültürel paylasim olduguna deginen Yüce, mesafenin uzakliginin birlikteligi etkilemedigini belirtti.
“Kültür ve sevgi paylasimi birlikteligimiz oluyor”
Tiri ugurlamak için Demokrasi Meydani’na gelen Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Kardes sehirler birbirlerine uzak olan sehirlerin, ilçelerin kültürel ve ticari amaçla olusturduklari birliklerdir. Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak bizde pek çok sehir ve ilçede kardes sehir protokollerini imzaladik hem yurt içinde hem de yurt disinda. Büyüksehir belediyemizin Özbekistan, Kirgizistan, Libya, Tunus gibi pek çok yerde oldugu gibi Kütahya, Bitlis, Rize gibi sehirlerde de kardes sehirlerimiz vardir. Bugünde kardeslerimizden biri olan Agri Tasliçay Belediyesine dayanisma için gönderdigimiz tir için katkisi olan herkese tesekkür ediyorum. Dayanisma tirimizda, 700 koli destek malzemesi bulunmaktadir ve bu kolilerden 100 tanesini Agrilar Dernegi heyeti temin etmistir. Diger 100 tanesini de Hayrat Vakfi tarafindan belediyemize takdim edilmistir. Bizde geri kalan bütün 400 koli gidayi 100 koli bebek bakim setini belediye olarak üstlendik. Malum kardes sehirlerimizin sayisi her geçen gün artiyor Tanzanya’da ayni sekilde kardes sehrimiz oldu ve burayla temas halindeyiz. Ayni sekilde Sirnak’ta kardes sehrimizdir oraya da kardeslik tirini gönderdik insallah bunlari kardeslik sinir tanimaz felsefesiyle bütün sehirlerimize ilçelerimize her türlü katkiyi, destegi devam ettiriyoruz. Buralarda da kültür ve sevgi paylasimi birlikteligimiz oluyor” dedi.
