Karaman'da Bisküvi Fabrikasindaki Yangin Söndürüldü

Karaman’da bir bisküvi fabrikasinda çikan yangin kontrol altina alinarak alevler söndürülürken, sogutma çalismalari sürüyor.

Karaman'da Bisküvi Fabrikasindaki Yangin Söndürüldü
Yangin, saat 21.00 siralarinda Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir bisküvi fabrikasinda çikti. Ihbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Karaman Belediyesine ait itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, Konya ve Eregli ilçesi ile orman ve yakin ilçe ve belde belediyelerinden itfaiye takviyesi istendi. Polis ekipleri de fabrika çevresinde tedbir aldi. Polis TOMA araci da yangin söndürme çalismalarina katildi.

Vali Isik: “Içeride hiçbir isçi yok, hiçbir yarali da yok”

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Belediye Baskani Savas Kalayci ile Emniyet Müdürü Ayhan Tas da yangin söndürme çalismalarini takip etti. Yanginla ilgili açiklama yapan Vali Mehmet Alpaslan Isik, “Bildiginiz üzere aksam geç saatlerde yangin ihbarini aldik Azra Bisküvi’de. Olay yerine Karaman itfaiyesinden, Il Özel Idaresi ve ilçe belediyelerimizden ekipler kisa sürede intikal etti. Konya Büyüksehir Belediyesi ile komsu ilçemiz Eregli ilçesine ait itfaiye araçlari da yangin söndürme çalismalarina katilmak üzere buraya geldiler ve müdahalelerini yapiyorlar. Yangini kontrol altina almaya çalisiyoruz. Tabii ki yanginda özellikle yag olarak hammaddelerin bulunmus olmasi bu yanginin devam etmesine neden oldu. Su anda söndürme faaliyetleri devam ediyor. Insallah kisa sürede söndürülecektir. Yanginin çikis sebebi su anda belli degil. Su anda itfaiyemiz o yönde bir çalisma yapmadi. O çalismayi yaptiktan sonra net bir bilgiye ulasacagiz. Su anda içeride hiçbir isçi yok, hiçbir yarali da yok” dedi.

Yanginda alevler sönerken ekiplerin sogutma çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA