Artvin'de Bir Köy Ve Mahalle Karantinaya Alindi

Artvin'in Savsat ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda bir köy ile mahallede karantina uygulamasi baslatildi.

Kaymakamliktan yapilan açiklamada, ilçeye bagli Çukur köyünün tüm mahalle, kisla ve yaylasi ile Eskikale köyüne bagli Küçük Çukur Mahallesi'nin 14 gün süreyle karantinaya alindigi kaydedildi.

Giris çikislarin yasak oldugu bölgede vatandaslarin zorunlu ihtiyaçlarinin köy muhtarligi ve vefa sosyal destek grubu ekipleri tarafindan karsilanacagi ifade edilen açiklamada, söz konusu köye ve mahalleye gidis-gelis tüm yollarda kontrolün uygun bir sekilde Ilçe Jandarma Komutanliginca saglanacagi bildirildi.

Karantina bölgesinde cenaze, taziye, komsuluk iliskileri ve benzeri her türlü ziyaret ikinci bir karara kadar yasaklanirken, alinan kararlarin uygulanmasinda köy muhtarlari ve azalari sorumlu kilinarak görevlendirildi.

Açiklamada, karantina süresinin bitimine müteakiben Savsat Toplum Sagligi Merkezince gerekli arastirmalarin yapilmasi sonrasi vaka sayilarinda azalis görülmesi halinde Ilçe Hifzissihha Kurulunca gerekli degerlendirmeler yapilarak karantina tedbirinin kaldirilacagi duyuruldu.

Kaynak: AA