IYI Parti Genel Baskani Aksener Samsun'da Esnafi Ziyaret Etti

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Samsun'da esnaf ziyaretinde bulundu.

Aksener, Çarsamba ilçesinde esnaf ziyaretinin ardindan Zübeyde Hanim Meydani'nda vatandaslara seslendi.

Esnafin derdinin sesi olmak, dertlerinin çözümüne katkida bulunmak için ziyaretler gerçeklestirdiklerini belirten Aksener, "Esnafin sesini duyma mecburiyetimiz var. Esnaf sanayicinin ürettigini satandir. Sanayici üretir, esnaf satar. Eger esnaf olmasa sanayicinin ürettigi mal elinde kalir. Onu üreten isçi, issiz kalir. Çiftçi üretir, manav satar, esnaf satar. Çiftçinin ürettigi elde kalir. O dükkanlarin içinde müsterilerle karsilasirsiniz, issiz gençle karsilasirsiniz, tencere kaynatmakta zorlanan kadinla karsilasirsiniz, tarimla ugrasan çiftçiyle karsilasirsiniz, atanamayan ögretmenle karsilasirsiniz, EYT'li biriyle karsilasirsiniz." diye konustu.

Emekli maaslarina deginen Aksener, "Arkadaslar, 1500 lira emekli maasi var. Geçinebilir misiniz kardesim 1500 lirayla. 1600 lira var, 1900 lira var, 2 bin 200 lira var, 2 bin 600, 2 bin 800 lira civarinda Bag-Kur ve SSK emeklisi var. Bu insanlar nasil geçinir kimse bilmiyor. Bu insanlarin sesini de kimse duymuyor. Niye duymuyor? Çünkü seçmen velinimet degil. Ben çok iddialiyim. Seçmeni, el ele verecegiz ve velinimet yapacagiz." ifadelerini kullandi.

Tüm siyasiler gibi oylara talip olduklarini vurgulayan Aksener, sunlari kaydetti:

"Bu devlet krizini birlikte çözecegiz. 'Nasil çözecegiz?' diyorsunuz. Sizlerle el ele verecegiz. Siz velinimet oldugunuzu hatirlayacaksiniz. Hepimizi hizaya çekeceksiniz. Taleplerinizi çözen rekabetle karsiniza dikeceksiniz hepimizi, sonra da birimize, birilerimize tercihte bulunacaksiniz. Bunun yolunu açmak için buradayim. Allah beni sizlere karsi utandirmasin, arkadaslarimi da utandirmasin. Burada olmak benim için büyük heyecan."

Konusmasinin ardindan Tekkeköy ilçesini de ziyaret eden Aksener, ilçe meydaninda bekleyen vatandaslari selamladi.

Aksener'e, IYI Parti Ekonomi Politikalari Baskani Erhan Usta, Samsun Milletvekili Bedri Yasar ile partililer eslik etti.

Kaynak: AA