Kovid-19'A Yakalanan Kadin Asi Olmamanin Pismanligini Yasiyor

Ordu'da çevresinden duydugu yanlis bilgiler nedeniyle asi olmayi reddeden ve Kovid19'a yakalanan kadin, herkesi asi yaptirmaya çagirdi Iki çocuk annesi Gülser Yildiz: 'Keske asimi olsaydim. Asimi olsaydim hastaligi bu kadar agir geçirmemis olurdum. Eski sagligima kavustuktan sonra ilk firsatta asi olacagim' ODÜ Tip Fakültesi Aile Hekimligi Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Özgür Enginyurt: 'Asi karsitlarina sesleniyorum, bilime inansinlar. Vatandaslarimiza da sesleniyorum, sosyal medyadan bilim ögrenilmez. Dogru bilgi, bilim insanindan ve dogru kaynaktan ögrenilir'

HAYATI AKÇAY - Ordu'nun Altinordu ilçesinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan 56 yasindaki Gülser Yildiz, asi yaptirmamanin pismanligini yasiyor.

Bir süre önce Kovid-19 testi pozitif çikan ve Ordu Üniversitesi (ODÜ) Egitim ve Arastirma Hastanesine basvuran Yildiz'in karantinaya girerek süreci evinde geçirmesi istendi.

Vücudunda agrilarin baslamasi ve solunumda güçlük çekmesi üzerine yeniden ayni hastaneye basvuran Yildiz'in tedavisine burada devam edildi.

Hastanede tedavisi süren iki çocuk annesi Gülser Yildiz, AA muhabirine, çevresinden "Kovid-19 hastaliginin grip gibi geçirilecegi, asinin zararli olabilecegi" seklinde yanlis duyumlar aldigini söyledi.

Bu söylentilerin etkisinde kaldigini dile getiren Yildiz, "Keske asimi olsaydim. Asimi olsaydim hastaligi bu kadar agir geçirmemis olurdum. Eski sagligima kavustuktan sonra ilk firsatta asi olacagim." dedi.

Kovid-19'a yakalanan esi ve kizinin bu süreci evde geçirdigini belirten Yildiz, esinin de agrilarinin sürdügünü söyledi.

Yildiz, kizinin asisini yaptirdigini ancak esinin de asi olmadigini anlatarak, "Bu süreci beraber çekiyoruz." ifadelerini kullandi.

Asi olmayanlara çagrida bulunan Yildiz, "Herkesin asisini olmayi tavsiye ederim. Bu süreç çok zor. Asimi olsaydim hastaligi bu kadar agir geçirmezdim. Hastaliga yakalaninca, asi olacagim diye beklememek gerektigini, hemen asiyi olmamiz gerektigini anladim." diye konustu.

- "Sosyal medya bir bilgi kaynagi degildir"

Gülser Yildiz'in tedavisini üstlenen ODÜ Tip Fakültesi Aile Hekimligi Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Özgür Enginyurt ise Kovid-19'a karsi en büyük silahin asi oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Ancak sosyal medyada vatandaslari yanlis bilgilendiren ve yönlendirenler var. Bu nedenle gerçekten çok zorluk çekiyoruz. Artik biz de pandemiden kurtulmak istiyoruz. Asi karsitlarina sesleniyorum, bilime inansinlar. Vatandaslarimiza da sesleniyorum, sosyal medyadan bilim ögrenilmez. Dogru bilgi, bilim insanindan ve dogru kaynaktan ögrenilir. Sosyal medya bir bilgi kaynagi degildir. Burada gerçek anlamda bilgi kirliligi var."

Asi çalismalari tamamlandiginda salginin etkisini azaltmasiyla maskelerin artik bir kenara birakilacaginin bilincinde olunmasini isteyen Enginyurt, "Herkes bu hastaliktan bir an önce kurtulmak istiyor. Tüm vatandaslarimizi asi olmaya davet ediyorum." dedi.

Kaynak: AA