Karadeniz'de Yeni Egitim Ögretim Yili Basladi

Karadeniz Bölgesi'ndeki illerde 2021-2022 egitim ögretim yilinin baslamasi nedeniyle törenler düzenlendi.

Artvin'in Hopa ilçesindeki Hüsnü Ciner Ilkokulunda gerçeklestirilen törende konusan Vali Yilmaz Doruk, yeni egitim ögretim yilinin hayirli olmasini diledi.

Kovid-19 salgini dolayisiyla ara verilen yüz yüze egitimin yeniden baslamasindan son derece mutlu olduklarini kaydeden Doruk, Artvin'de tüm okullarin saglik ve güvenlik konulari basta olmak üzere her anlamda egitim ögretime hazir oldugunu söyledi.

Il Milli Egitim Müdürü Fahri Acar da yaklasik 2 bin 200 ögretmen ve 25 bin ögrenci ile okullarda tüm saglik tedbirlerini alarak egitim ögretime basladiklarini belirtti.

Programa, Hopa Kaymakam Vekili Mehmet Serif Olças, Belediye Baskani Taner Ekmekçi, Cumhuriyet Bassavcisi Adem Çalis, Il Milli Egitim Müdürü Fahri Acar, Hopa TSO Yönetim Kurulu Baskani Osman Akyürek, okul müdürleri, ögretmenler, veliler ve ögrenciler katildi.

- Ordu

Ordu'da Haki Yener Ilkokulu'nda düzenlenen programda konusan Vali Tuncay Sonel, "Pandemiden dolayi egitime ara vermistik. Gördüm ki ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz gayet güzel maske, mesafe, temizlige çok riayet ediyorlar. Hepimiz dikkatli olacagiz." dedi.

Ildeki egitim yatirimlarina da deginen Sonel, "Ordu genelinde son bir yilda hayirseverler ve devlet tarafindan yapilan 40 okulumuza ulastik. 41. okulumuzu da yine Ordulu bir is insanimiz yapacak." diye konustu.

- Rize

Rize'nin Güneysu ilçesinde düzenlenen törene Vali Kemal Çeber, Il Milli Egitim Müdürü Engin Emen'in yani sira ögrenci, veli ve ögretmenler katildi.

Çeber, burada yaptigi açiklamada, yüz yüze egitimin baslamasini çok özlediklerini dile getirerek, "Okullarimizda gerekli saglik ve güvenlik tedbirlerini aldik. Okul yöneticilerimiz, ögretmenlerimiz ve egitim camiamiz, titiz ve hassasiyetle egitim ögretime hazir ancak salginin halen devam ettigini unutmamaliyiz." ifadelerini kullandi.

- Giresun

Giresun'da, egitim ögretim yilinin baslamasi dolayisiyla Namik Kemal Ilkokulu'nda tören düzenlendi.

Vali Enver Ünlü, il genelinde 396 okulda 5 bin 956 ögretmen ve 66 bin 624 ögrenci için ilk ders zilinin çaldigini aktardi.

Ünlü, törenin ardindan bir sinifa girerek ögrencilerle sohbet etti.

Törene, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Il Milli Egitim Müdürü Ertugrul Tosunoglu, kurum ve kuruluslarin yetkilileri katildi.

- Trabzon

Trabzon’da da 137 bin 520 ögrenci ve 12 bin 195 ögretmen, egitim ögretim yilina baslamanin mutlulugunu yasadi.

Vali Ismail Ustaoglu, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Ders zilini çok özledik. 2021-2022 egitim ögretim yilinda ögretmenlerimize, velilerimize ve ögrencilerimize basarilar diliyorum. Yeni egitim ögretim yilimiz hayirli olsun." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA