Hong Kong'da Kapatilan Apple Daily Gazetesinin Sahibi Sirketin Yönetim Kurulu Istifa Etti

Çin'in Hong Kong Özel Idare Bölgesinde kapatilan Apple Daily gazetesinin sahibi Next Digital sirketinin yönetim kurulu istifa etti.

Sirket dün Hong Kong borsasina yaptigi bildirimde, tüm kurul üyelerinin istifa ettigini duyurarak gazete çalisanlarina ödemelerinin yapilabilmesi için sirket varliklarinin elden çikarilmasini talep etti.

Bildirimde, "Böylece sirket bundan böyle muhabirler de dahil Apple Daily çalisanlarina yasal olarak ödemek yapmak zorunda degil. Ayrica sirket, mürekkep satin alinmasi ve elektrik parasi gibi isletme kaynakli masraflari ödemekten de yasal olarak men olacak." ifadelerine yer verildi.

Bildirimde, Hong Kong hükümetinden sirketin elden çikarilan varliklarini satin alan kisilerin kredi borçlarini ve çalisanlarin alacaklarini ödemesine izin vermesini istedi.

Demokrasi yanlisi yayinlariyla bilinen Apple Daily gazetesinin editörü ve 4 yöneticisi, 2020'de yürürlüge giren Ulusal Güvenlik Yasasi uyarinca yürütülen sorusturmada, "dis güçlerle gizli anlasma yapmak" suçlamasiyla gözaltina alinmisti.

Sorusturma kapsaminda gazeteyle baglantili üç sirketin 18 milyon Hong Kong dolari (2,3 milyon ABD dolari) degerindeki mal varligina tedbir konulmus, çati sirketi Next Digital'in hisselerinin borsada islem görmesi durdurulmustu.

Gazete, mal varligina getirilen tedbir nedeniyle 24 Haziran'da son baskisini yaparak yayin hayatina son vermek zorunda kalmisti.

Kaynak: AA