Osmaniye'de Kurulan Günes Enerjisi Santrali Kentteki Yatirim Ve Projelere Finansal Kaynak Olacak

Il Özel Idaresi tarafindan 20 bin metrekare alana kurulan 3 bin 640 günes panelinden elde edilen enerjiyle yaklasik 9 bin konutun 1 günlük elektrik ihtiyaci karsilaniyor, enerji satisindan elde edilen gelir ise Idarenin kasasina aktarilarak kentteki yatirimlar için kullaniliyor Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz:'Bu projeyle hem kentimizin enerji ihtiyacinin önemli bir kismini karsilayacagiz hem de elde edilen maddi degerle kentimize yarasir projeleri tek tek hayata geçirecegiz'.

MUZAFFER ÇAGLIYANER - Osmaniye'nin Cevdetiye beldesinde bir yil önce hizmete sokulan 3 bin 640 günes panelinden olusan enerji santrali yaklasik 9 bin konutun 1 günlük elektrik ihtiyacini karsiliyor.

Il Özel Idaresi tarafindan 20 bin metrekare alana kurulan günes enerji santrali konutlarin elektrik ihtiyacinin karsilanmasinin yani sira kentteki yatirimlar için de kaynak olusturuyor.

Santralin enerji satisindan elde edilen yaklasik 200 bin liralik aylik gelir, Il Özel Idare kasasina aktarilarak kentteki diger kalkinma projeleri ve yatirimlar için kullaniliyor.???????

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, AA muhabirine, günes enerjisi santralinin kentin stratejik öneme sahip güney kavsak noktasinda oldugunu söyledi.

Osmaniye'nin sosyal ve ekonomik açidan kalkinmasini saglayarak vatandaslarin refah seviyesini artirmak için çalistiklarini ifade eden Yilmaz, "Osmaniye'mize yakisacak ve enerji üretim kapasitemizi artiracak bir projeyi hayata geçirdik. Il Özel Idaremiz tarafindan Cevdetiye beldesi Yesiltepe Mahallesi'nde 20 bin metrekare alana kurdugumuz 3 bin 640 panel bulunan günes enerjisi sistemimiz sayesinde ilimizin enerji ihtiyacina önemli bir katki sagliyoruz. Bu projeyle hem kentimizin enerji ihtiyacinin önemli bir kismini karsilayacagiz hem de elde edilen maddi degerle kentimize yarasir projeleri tek tek hayata geçirecegiz." diye konustu.
Kaynak: AA