Izmir'in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 99. Yili Etkinliklerle Kutlanacak

Izmir'in düsman isgalinden kurtulusunun 99. yil dönümü dolayisiyla Zafer Yürüyüsü, Türk Yildizlari ve SOLOTÜRK gösterisi, fener alayi ile konserler düzenlenecegi bildirildi.

Izmir Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, 9 Eylül saat 09.00'da Basmane Karakolu önünden baslayacak Zafer Yürüyüsü, Cumhuriyet Meydani'nda son bulacak.

Türk ordusunun Izmir'e girerken kullandigi güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüste Gaziler, Anafartalar ve Ikiçesmelik caddelerini takip edecek Izmirliler, 350 metre uzunlugundaki Türk bayragini tasiyacak.

Cumhuriyet Meydani'ndaki törenler, saat 10.00'da Atatürk Aniti'na çelenk sunumu, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayacak, ardindan Hükümet Konagi'ndaki bayrak töreni ile devam edecek.

9 Eylül kutlamalari Cumhuriyet Meydani'ndaki etkinlikler ile sürecek.

Süvari birliklerinin Cumhuriyet Meydani'ndan Gündogdu Meydani'na yürüyüsünün ardindan Hürkus, SOLOTÜRK, Türk Yildizlari'nin da yer aldigi gösteri uçuslari yapilacak.

Program kapsaminda Izmir Büyüksehir Belediyesi Bandosu esliginde saat 20.15'te Cumhuriyet Meydani'nda fener alayi düzenlenecek.

Gündogdu Meydani'na kadar devam edecek fener alayinin ardindan konserler ve dans gösterileri düzenlenecek.

Kaynak: AA