Siverek Kaymakamligi Açiklamasi Hastanemizle Ilgili Sosyal Medyada Yer Alan Paylasimlar Gerçegi Yansitmamaktadir

Siverek Kaymakamligi, sosyal medyada paylasimlarinda yer alan, "Siverek Devlet Hastanesinde yeterli saglik personeli bulunmadigi" iddialarinin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

Kaymakamliktan yapilan yazili açiklamada, bazi sosyal medya platformlarinda yer alan paylasimlar üzerine açiklama yapma geregi duyuldugu belirtildi.

Açiklamada sunlar kaydedildi:

"Siverek Devlet Hastanemiz 13 genel yogun bakim, 13 yeni dogan yogun bakim, 6 çocuk yogun bakim, 46 poliklinik odasi, 18 diyaliz yatak sayisi ve 2/B acil servis sayi ve seviyesi ile toplam 220 yatakli fiziksel imkanlarinin yaninda 1 bashekim, 2 bashekim yardimcisi, 1 Idari isler müdürü, 1 saglik bakim müdürü, 1 saglik bakim müdür yardimcisi, 63 uzman hekim, 40 pratisyen hekim, 206 hemsire, 100 temizlik görevlisi, 45 güvenlik görevlisi ve 66 bilgi islem personeli ile 7/24 kesintisiz bir sekilde vatandaslarimiza hizmet vermektedir."

Hastanedeki çocuk cerrahi ve cildiye uzmani eksikliginin Saglik Bakanligina bildirildigi belirtilen açiklamada, "Cildiye uzmani eksikligi yapilan atama ile giderilmis, çocuk cerrahisi için ise atama beklenmektedir. Atamasi yapilan cildiye uzmani hekim önümüzdeki günlerde hastanemizde görevine baslayacaktir. Paylasilan bilgilerden de anlasilacagi üzere hastanemizle ilgili sosyal medyada yer alan paylasimlar gerçegi yansitmamaktadir." degerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: AA