Katar'in Kabil Havalimaninin Isletilmesiyle Alakali Çabalari Sürüyor

Katar'in Afganistan'in baskenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'nin isletmesiyle alakali çabalarinin sürdügü, Katar Disisleri Bakanligi Danismani Mutlak el-Kahtani'nin bu kapsamda Kabil'e gittigi bildirildi.

Katar'in Kabil Büyükelçisi Said bin Mubarek el-Hayyarin, Katar'dan 15 ton gida maddesi ve insani yardim tasiyan uçagin Kabil havalimanina inmesi akabinde Katar merkezli Al Jazeera kanalina açiklama yapti.

Ülkesinin Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'nin isletmesiyle alakali çabalari sürdürdügünü belirten Hayyarin, Katar'dan Afganistan'a teknik ekiplerin ulastigini ifade etti.

Havalimanina yardimlarin da sürdügünü kaydeden Hayyarin, bugün Kabil'den ilk iç hatlar uçuslarinin yapildigini, yakinda dis hat uçuslarinin da baslayacagini aktardi.

Öte yandan Katarli yetkililer tarafindan Katar Disisleri Bakani Terörle Mücadele Danismani Mutlak el-Kahtani'nin, havalimaninin isletilmesiyle alakali teknik ekip tasiyan uçakla dün Kabil'e indigi bildirildi.

ABD'nin son askeri birliklerini 31 Agustos'ta ülkeden çekmesiyle Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani Taliban'in kontrolüne geçmisti.

Taliban'in havalimanini devralmasindan sonra ilk olarak alana bir Katar uçagi inmisti. Uçagin getirdigi teknik ekip, çalismalarina devam ediyor.

Afganistan'i dünyaya baglayan Kabil havalimaninin yeniden faaliyete geçmesini isteyen Taliban, Türkiye ve Katar ile konuyu görüsüyor.

ABD, Avrupa ülkeleri ve Birlesmis Milletler basta olmak üzere tüm uluslararasi toplum Kabil havalimaninin bir an önce devreye girmesini istiyor.

Kaynak: AA