TÜGVA Istanbul Il Baskanligina Emrullah Sanlan Yeniden Seçildi

Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Istanbul Il Baskanligina Emrullah Sanlan yeniden seçildi.



TÜGVA 4. Olagan Istanbul Il Genel Kurulu, Büyük Çamlica Camisi 1071 Konferans Salonu'nda gerçeklestirildi.

Genel kurula, AK Parti Istanbul milletvekilleri Iffet Polat ve Osman Boyraz, TÜGVA Genel Baskani Enes Eminoglu, Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu ve Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz da katildi.

Kur'an-i Kerim tilaveti ve Istiklal Marsi'nin söylenmesiyle baslayan programin açilis konusmasini yapan TÜGVA Il Baskani Emrullah Sanlan, Ayasofya'nin yeniden ibadete açilmasinin gençlik açisindan önemine vurgu yapti.

Sanlan, konusmasini söyle sürdürdü:

"Millet olarak içerisinden geçmekte oldugumuz bu zorlu süreçte en önemli iyilesme emarelerinden biri olarak coskumuzu, heyecanimizi tazeleyen bir hadiseye sahitlik ettik. O da kutlu sehrin kutlu mabedi Ayasofya'nin özgürlüge kavusturulmasidir. Insanlar vardir hem tarih yaparlar hem de yazilacak tarihin içinde yasarlar. Iste biz Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderligiyle tarih yapmanin ve yazilacak tarihi yasamanin heyecanini, hazzini yasayan bir gençligiz."

TÜGVA Genel Baskani Enes Eminoglu ise amaçlarinin, gençlerin milli ve manevi degerler dogrultusunda yetismesi oldugunu vurguladi.

Eminoglu, "Hakk'in tarafinda olup batila 'batil' diyen hatta batil karsisinda dimdik durabilecek bir nesil yetistirme arzusundayiz. Hepimizin bildigi, Peygamber Efendimizin 'Insanlarin en hayirlisi, insanlara faydali olandir' hadisini merkeze alarak, gerçekten güzel bir nesil yetistirmek için çalisiyoruz. Elhamdülillah bugün geldigimiz noktada bunun delilini aldigimizi görüyoruz ve insallah bundan sonra da basta Istanbulumuz olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafinda bu çalismalarimiza devam edecegiz." diye konustu.

TÜGVA Yüksek Istisare Kurulu Üyesi de olan Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu da TÜGVA'nin önemine isaret ederek, ''Bizim gençlik hareketlerimize damgasini vuran isim Akinci Gençlik teskilati olmustu. Daha sonra 80 darbesiyle beraber her sey degisti. Darbeden sonra bizim gelenegimizde gençlik hareketine damgasini vuran isim Milli Gençlik Vakfi oldu. Daha sonra 21. yüzyilla beraber degisen ve gelisen siyasi hareket çerçevesinde TÜGVA gençligimize adini koyan ve damgasini vuran gençlik teskilati oldu." dedi.

Konusmalarin ardindan yapilan oylamada Emrullah Sanlan yeniden il baskani seçildi.

Kaynak: AA