Su Meselesi Yüzünden Köylüler Ve Jandarma Karsi Karsiya Geldi

Çorum’un Osmancik ilçesine bagli Öbektas köyünde su deposu insa edilen alana gelerek sularinin alindigini iddia eden köylüler ile jandarma arasinda tartisma çikti. Tartisma arbedeye dönüsünce jandarma gruba biber gaziyla müdahale etti.

Su Meselesi Yüzünden Köylüler Ve Jandarma Karsi Karsiya Geldi
Edinilen bilgilere göre, Öbektas köyünde yasanan su sikintisi nedeniyle Il Özel Idaresi tarafindan proje hazirlandi. Projenin ihaleye çikmasiyla bir süre önce köyde yapilan sondaj çalismalari sonucunda su bulundu. Ekipler, suyu köye ulastirmak için su deposu insasina basladi.

Çalismalar devam ederken köye bagli Yukari Mahalle’de oturan yaklasik 100 kisilik grup, sularinin alindigini iddia ederek ögle saatlerinde, depo çalismalarin yapildigi bölgeye gitti. Burada çalisan is makinelerini durdurmaya çalisan köylüler, su borularinin dösenmesine izin vermedigi iddia edildi. Bunun üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

Jandarma ile grup arasinda tartisma çikti. Tartismanin arbedeye dönüsmesi üzerine jandarma ekipleri, kalabaligi dagitmak için biber gaziyla müdahale etti. Gazdan bazi vatandaslarin etkilenirken, kalabalik ise bir süre sonra dagildi.
Kaynak: İHA