OKA Yönetim Kurulu Toplantisi Çorum'da Yapildi

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) Yönetim Kurulu Toplantisi, Samsun Valisi Zülkif Dagli baskanliginda Çorum'da yapildi.

Dagli, toplantinin ardindan yaptigi yazili açiklamada, Türkiye'nin, pek çok afet türünün siklikla yasandigi bir ülke oldugunu vurguladi.

Deprem, heyelan, sel, çig gibi doga kaynakli afetlerin yani sira jeopolitik konumu nedeniyle afet denilebilecek insani krizlerin de yasanabildigini belirten Dagli, "Bölgemize komsu Kastamonu ve Sinop illerinde yasanan sel felaketi sonrasi sehirlesme, afet yönetimi gibi konular da kamu kurumlari, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluslarinin is birligi halinde mevcut durumlarini ve gelecek dönem planlarini gözden geçirmelerinin gerekliligini bir kere daha ortaya koymustur. Bu vesileyle yasanan sel felaketinde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Afet sonrasi çalismalari koordine etmek üzere bölgede görev yapan valilerimize is makinelerini, yardim malzemelerini ve personellerini bölgeye sevk eden belediye baskanlarimiza da tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin ülke ve bölge ekonomisini etkiledigine dikkati çeken Dagli, "Salginla birlikte yasamak, üretim, istihdam, ürün ve hizmet tedariki basta olmak üzere pek çok alandaki degisikliklere uyum saglamak konusunda da toplumun bütün kesimleri olarak tecrübe kazanmis durumdayiz. Bu çerçevede degisen sartlar ve ortaya çikan yeni ihtiyaçlar çerçevesinde biz de kaynaklarin hizli ve etkili sonuçlar elde edilmesi için kullanimi konusunda çalismalarimiza yön verecegiz." degerlendirmesinde bulundu

Toplantiya Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Tokat Valisi Mustafa Masatli, Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Çorum Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Bektas, Tokat Il Genel Meclisi Baskani Erol Duyum, Çorum TSO Baskani Çetin Basaranhincal da katildi.

Kaynak: AA