600'Lük Boru Yerinden Oynadi, Karayolunu Su Basti

Sinop karayolunu sular altinda birakti.

600'Lük Boru Yerinden Oynadi, Karayolunu Su Basti
Atakum ilçesinde, Samsun-Sinop yolu üzerinde bulunan Turgut Özal Kiz Ögrenci yurdu yakininda yerinden oynayan dirsek su borusu nedeniyle, karayolu göle döndü. Yolun sele dönmesinin ardindan karayolundan ilerlemeye çalisan otomobil sürücüleri zor anlar yasadi. Konu hakkinda Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulunan Samsun Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanik, karayolunun göle dönmesine neden olan soruna açiklik getirdi.

“Taflan-Incesi bransman hattinda sikinti olunca boru tamamen bosaldi”

Yasanan ariza nedeniyle 600’lük borunun bosaldigini ifade eden Bahattin Yanik, “Söz konusu yerde bizim su borusundan kaynaklanan bir durum oldu. Alt yapi çalismasi sirasinda su borusuna zarar verildi.

Su anda tamirat islemleri devam ediyor. Ariza olunca mecburen borunun içindeki su çevreye yayildi. Boru tam anlamiyla bosaldi. 90 derece dönen bir dirsek var. O dirsekte bir ariza meydana gelmis. Taflan tarafina dogru giden 600’lük boru hatti, bransman hattinda sikinti olmus. Su anda 5-6 mahallenin suyu yok. Bu gibi arizalarda suyun mecburen bosalmasi gerekiyor. Zarar gören boru, çeligin biraz degisigi olan dokür boru. Görüntü itibariyle su birikintisi olustu. Su an itibariyla su tamamen bosaldiktan sonra arizanin oldugu bölge ayarlaniyor. Gece yarisina kadar tamirat bitecek, tamiratin ardindan beton atilacak. O betonun sertlesmesinin ardindan su olmayan mahallelere su verilecek. Suyun verilmesi sabah saatlerini bulabilir” dedi.

Yasanan ariza nedeniyle Atakum’da suyu kesilen 6 mahalleye sabah saatlerinde su verilebilecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA