Orman Yanginlariyla Mücadele Eden Itfaiyecilere Özel Film Gösterimi

Mugla'nin Bodrum ilçesindeki orman yanginlariyla mücadelede yogun çaba harcayan itfaiyeciler, "Ates savasçilarina özel gösterim" etkinliginde film izledi.

Itfaiyecilik Haftasi dolayisiyla ilçedeki bir sinemada film gösterimi yapildi. Etkinlige katilanlar "Ailecek Saskiniz" adli Türk komedi filmini seyretti.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Bodrum Itfaiye Grup Amiri Zekeriya Bayirli, etkinligi düzenleyen Cinemarine Sinemalari Yönetim Kurulu Baskani Cenk Sezgin'e itfaiyeci armali sapka hediye edip, arkadaslari adina tesekkürlerini iletti.

Bodrum Itfaiye Grup Amirliginde görevli Murat Karahan da etkinligin kendileri için moral oldugunu söyledi.

Yazin kötü bir dönem atlattiklarini belirten itfaiyeci esi Duygu Bayirli, evdeyken yakinlari için endiselendiklerini kaydetti.

Cenk Sezgin de itfaiyecilere tesekkür ederek saygilarini sunmak için onlari sinemalarina davet ettiklerini belirtti.

Sezgin, "Itfaiyeci arkadaslarimizi bir kez daha kutluyorum. Kendi canlarini bizim canlarimiz için yok saydilar. Su anda Türkiye'de sekiz ildeki sinemalarimizda bu etkinlik gerçeklesiyor. Yanginlarda hayatlarini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyoruz. Yangin sirasinda büyük bir organizasyon örnegi gösteren bütün kurumlarimiza tesekkür ediyoruz. Bundan sonra böyle felaketlerin yasanmamasini diliyoruz." dedi.

Milas'ta 31 Temmuz'da baslayan ve Bodrum ilçesine siçrayan, karadan ve havadan yapilan müdahalelerle 11 günde kontrol altina alinan yanginda yüzlerce hektarlik ormanlik alan yanmisti. Bodrum'da Yukari ve Asagi Mazi ile Çökertme mahallelerinde ormanlik alanlar ile tarim arazileri de zarar görmüstü.

Kaynak: AA