Depreme Dayaniksiz Okul Yeniden Yapiliyor

Bursa’nin Karacabey ilçesinde, depreme dayaniksiz oldugu için geçen yil yikilan Cumhuriyet Ilkokulu’nun 20 derslikli ek binasi için temel atma töreni düzenlendi.

Depreme Dayaniksiz Okul Yeniden Yapiliyor
Cumhuriyet Ilkokulu bahçesinde gerçeklestirilecek törene Karacabey Kaymakami Tahsin Kurtbeyoglu, Belediye Baskani Ali Özkan, protokol mensuplari ve vatandaslar katildi.

A ve B bloklarin Karacabey Ticaret Borsasi tarafindan yaptirilacagi için büyük gurur duyduklarini ifade eden Borsa Baskani Murad Bertan, “Daha evvel de egitime katkida bulunduk. Bu yil da Cumhuriyet Ilkokulu’nun ek binasini yapacagiz. Biz bu yola çikarken ben ve arkadaslarim, tarimin evlatlarindan kazandigimizi tarimin evlatlarina harcayacagimiza söz vermistik. Daha önce de Harmanli Tarim Lisesi’ni yapmistik. Simdi yapacagimiz Cumhuriyet Ilkokulu’nun ek binasindan sonra, üçüncü bir isi olarak egitim vadisini Karacabey’e kazandirmak istiyoruz. Bu anlamda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Belediye Baskani Ali Özkan,” 45 yil önce bende bu okulda ögrenci olarak bulunmustum. Karacabey’de dogan, Karacabey’de doyan, yolu Karacabey’den geçen her insanin Karacabey için yapacagi bir seyler olmali. Devletimizin, Büyüksehir Belediye’mizin, Karacabey Belediye’mizin çalismalarinin yani sira bugün temelini attigimiz gibi sivil toplum örgütlerimizin de çalismalari var. Herkes isin bir ucundan tutuyor. Karacabey’i daha yasanabilir, daha müreffeh bir yer yapmak için çalisiyoruz. Ticaret Borsasi Baskani Murad Bertan ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür ediyorum” dedi.

20 derslikli ek binanin Karacabey’e kazandirilacak olmasindan dolayi mutluluk duydugunu ifade eden Kaymakam Tahsin Kurtbeyoglu, “Borsamiz 20 derslikli ek bina ile sadece 796 ögrencimize degil bütün Karacabey egitimine hizmet edecek. Bu bina ile derslik basina ögrenci sayisi 28’e kadar düsecek. Gelecegimizi planlayacak çocuklarimizin iyi yetismesi bizim aslî görevimiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA